Barbara Dallosová Magazín Cestovanie

TRPKÁ skúsenosť turistov na chorvátskych plážach: VARUJE už aj miestna polícia!

Na viacerých známych plážach sa rozmohli krádeže. Polícia apeluje na dovolenkárov, aby neboli príliš dôverčiví. Stačí dodržať pár zásad.

Ilustračný obrázok k článku TRPKÁ skúsenosť turistov na chorvátskych plážach: VARUJE už aj miestna polícia!
Zdroj: pixabay.com

Viacero turistov si tento rok z dovolenky v Chorvátsku odnáša aj veľmi nepríjemný zážitok. Na obľúbených plážach sa totiž začalo vo veľkom kradnúť.

Okradnutí turisti

Tamojšia polícia eviduje krádeže peňaženiek, hotovosti, mobilov i kľúčov. Zlodeji majú žatvu, kým sa nič netušiaci turisti kúpu v mori. Polícia preto ľudí vyzýva, aby boli v strehu. Informuje o tom chorvátsky portál dnevnik.hr.

Dôverčiví dovolenkári si totiž nechávajú cenné veci na plážach celkom bez dozoru. Zlodeji si tak prakticky bez námahy vedia odniesť slušný lup. Na ostrove Krk boli takto okradnutí turisti zo Slovinska, Talianska, Maďarska a Nemecka. Na pláži Kantrida v Rijeke zas prišiel o peňaženku Srb, Nemcovi a domácemu Chorvátovi sa to isté stalo v oblastiach Opatija a Rab.

Čo radí polícia?

Chorvátski muži zákona zverejnili v súvislosti s krádežami niekoľko rád a odporúčaní. V prvom rade so sebou cennosti, šperky a väčšie sumy peňazí na pláž vôbec netreba nosiť. Tašky na pláži nenechávajte bez dozoru. Dohodnite sa zo známymi, prípadne sa striedajte. Deku či lehátko by vždy mal niekto sledovať.

Ideálne je vziať si len toľko peňazí, koľko budete potrebovať na drobné výdavky na pláži, akými sú zmrzlina či nápoje. A pozor aj na správanie. Policajti tiež zdôrazňujú, že keď si svoje veci príliš často kontrolujete a obzeráte sa po okolí, upútate pozornosť zlodejov ešte viac.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM