ELA Správy Zo zahraničia

Český politik nám po voľbách NALOŽIL: Slováci sú ľaví, nespoľahliví a HLÚPI!

Český kontroverzný politik, ktorý je synom známeho zabávača, moderátora a televízneho kuchára Petra Novotného, sa po výsledku prezidentských volieb rozhodol zhodnotiť výber Slovákov.

Ilustračný obrázok k článku Český politik nám po voľbách NALOŽIL: Slováci sú ľaví, nespoľahliví a HLÚPI!
Zdroj: Facebook.com/Pavel Novotný

Kontroverzný starosta pražskej časti Řeporyje a český politik opäť raz svojsky okomentoval dianie v zahraničí. Pavel Novotný, ktorý je členom vládnej strany ODS, vyvolal rozruch aj nedávno. Vo februári prišla správa, že pôjde pred súd za výzvy na zabíjanie Palestínčanov. Vládna strana ODS sa od jeho vyhlásení dištancovala.

Za slová o „palestínskych opiciach“ pôjde pred súd

Novotný totiž začiatkom decembra na sieti X reagoval na teroristický útok v Jeruzaleme, ku ktorému sa prihlásil Hamas. „Zábery rannej streľby v Jeruzaleme sú jednoznačné: Palestínčania sú opice. Regulárne opice. Nič viac,“ napísal.

V komentároch reagoval na kritiku odkazom „vybombardovať“. Neskôr sa za svoje výroky ospravedlnil a príspevok vymazal.

Podľa zistenia stanice ČT24 podal štátny zástupca na Novotného návrh na potrestanie a starosta pôjde pred súd. Je podozrivý z prečinu hanobenia národa, rasy, etnickej alebo inej skupiny a z podnecovania k nenávisti. Za to mu hrozia tri roky väzenia.

Hlúpi Slováci

Novotný po prezidentských voľbách okomentoval aj politickú zmenu v prezidentskom paláci na Slovensku. Víťazstvo predsedu parlamentu Petra Pellegriniho okomentoval ostro na adresu Slovákov.

"Slováci sa mi nepáčia ako spojenec v NATO. Sú ľaví, nespoľahliví a hlúpi. Nedôverujem im a Česká republika by tiež nemala,“ pustil sa zostra do svojich susedov.

Bývalý moderátor, herec a novinár je otvorený kritik Ruska a podľa neho už je v našej krajine „proruská väčšina.“ „Netreba súcitiť s tou menšinou. Je to iná, nepriateľsky naladená krajina. Netreba spojovať. Treba otvoriť oči,“ napísal Novotný v príspevku, ktorý si videlo takmer 100-tisíc ľudí.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM