han Zo zahraničia

Český prezident ukázal ODVAHU: Zelenskému udelil najvyššie štátne vyznamenanie!

Ocenil ho. Český prezident Miloš Zeman udelí v pondelok večer najvyššie štátne vyznamenanie ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému.

Ilustračný obrázok k článku Český prezident ukázal ODVAHU: Zelenskému udelil najvyššie štátne vyznamenanie!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Zeman to oznámil to počas úvodného prejavu na slávnostnom odovzdávaní štátnych vyznamenaní na Pražskom hrade. Informuje o tom TASR na základe správy Českého rozhlasu.

„Jedna z našich poslankýň vystúpila s návrhom, aby som udelil najvyššie štátne vyznamenanie ukrajinskému prezidentovi Zelenskému. A ja som sa tomu rozhodol vyhovieť,“ povedal český prezident.

Čo vyzdvihol?

Vo svojom prejave zdôraznil, že ukrajinský prezident prejavil v ostatnom čase „odvahu a statočnosť a hoci mu Spojené štáty ponúkali evakuáciu, zostal v hlavnom meste krajiny, odkiaľ riadi jej obranu“.

Zeman v pondelok večer na Pražskom hrade odovzdáva štátne vyznamenania za minulý a predminulý rok. Vo Vladislavskej sále ocení vyše 60 ľudí. Predchádzajúce termíny museli byť zrušené pre pandémiu či chorobu samotného Zemana, pripomína portál Novinky.cz, ktorý slávnostné udeľovanie ocenení vysiela naživo.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM