Zo zahraničia

Český prezident Zeman leží na ARO: Nemocnica prehovorila o jeho zdravotnom stave

Zeman je hospitalizovaný už viac ako 24 hodín. Do nemocnice ho previezli sanitkou v nedeľu okolo 13.00 h v bezvládnom stave.

Ilustračný obrázok k článku Český prezident Zeman leží na ARO: Nemocnica prehovorila o jeho zdravotnom stave
4
Galéria
Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek

Český prezident Miloš Zeman je v rámci pražskej Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) hospitalizovaný na anesteticko-resuscitačnom oddelení (ARO). Hovorkyňa nemocnice Jitka Zinke v pondelok potvrdila, že je v stabilizovanom stave a stará sa o neho tím zdravotníkov špecializovaných na intenzívnu starostlivosť.

Zeman sa v stredu nestretne s premiérom Andrejom Babišom, ako pôvodne plánoval. Serveru iDNES.cz to v pondelok popoludní potvrdil samotný Babiš. Dvojica mala rokovať o povolebnej situácii.

Zeman je hospitalizovaný už viac ako 24 hodín.

Hospitalizácia na ARO

Do nemocnice ho previezli sanitkou v nedeľu okolo 13.00 h v bezvládnom stave. iDNES.cz zdôrazňuje, že hospitalizácia na ARO znamená, že prezidentov stav je kritický.

Olomoucký arcibiskup a šéf Českej biskupskej konferencie Jan Graubner vyzval v pondelok na modlitbu za prezidenta. Jeho vyhlásenie s názvom „Slovo predsedu Českej biskupskej konferencie po voľbách“ zdieľal na Twitteri aj Zemanov hovorca Jiří Ovčáček.

Prosia o jeho uzdravenie

„Vyzývam v prvom rade na modlitbu za prezidenta republiky, v ktorej prosíme o jeho uzdravenie a súčasne silu plniť pre dobro celej spoločnosti zásadné úlohy hlavy štátu v tejto dôležitej dobe,“ napísal Graubner.

Viac o zdravotnom stave českého prezidenta, sa dozviete na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zeman v rukách záchrankárov
4
Galéria
Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM