Cesta do minulosti priamo v Hlohovci: Zažite dobový pinknik s tančiarňou

Do čias dávno minulých sa môžete vrátiť zaujímavým podujatím, ktoré sa chystá v Hlohovci už čoskoro. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Cesta do minulosti priamo v Hlohovci: Zažite dobový pinknik s tančiarňou
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Vskutku jedinečné podujatie si budú môcť užiť ľudia v Hlohovci. Na francúzskych terasách v Zámockej záhrade sa totiž chystá dobový pinknik s názvom Gróf Erdődy pozýva s témou 20. a 30. rokov minulého storočia.

Počas nedeľného popoludnia 16. júla v čase 14:00 hod. do 16:30 hod. sa tí, ktorí zavítajú na terasy pod zámkom môžu tešiť na ochutnávku regionálnej gastronómie a vín, čítanie hlohovských povestí, dobové hry pre deti, módnu prehliadku, veterána či tančiareň. Fantázii sa medze nekladú. Vítané je aj dobové oblečenie návštevníkov.

Piknik spríjemní aj hudobné vystúpenie. Na francúzskych terasách sa predstavia Saxophone Syncopators, ktorí hrajú veľmi veselý, uchulahodiaci a hravý ragtime v úprave pre štyri saxofóny. V repertoári majú však aj diela klasikov.

Saxophone Syncopators (v obsadení Pavol Hoďa – soprán / alt saxofón, Frederika Babuliaková – alt saxofón, Ján Gašpárek – tenor saxofón, a Ladislav Fančovič – barytón saxofón, aranžmány) hrajú na originálne historické hudobné nástroje z 30-tych rokov 20. storočia, čím vytvárajú mäkký príjemný zvuk tohto nástroja.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM