han Zo zahraničia

Cestujete do Česka? POZOR! Naši západní susedia ZMENILI podmienky vstupu do krajiny

Česko od pondelka (27. 12.) znovu upraví podmienky vstupu do krajiny z dôvodu pandémie koronavírusu.

Ilustračný obrázok k článku Cestujete do Česka? POZOR! Naši západní susedia ZMENILI podmienky vstupu do krajiny
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Pred vstupom na územie Česka bude nutné disponovať negatívnym výsledkom testu a podrobiť sa PCR testu v rozmedzí päť až sedem dní od príchodu na územie ČR. Platia však aj výnimky.

Na sociálnej sieti na to upozornil štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Martin Klus.

Kto má výnimku?

Výnimku z týchto opatrení majú študenti, pendleri, cezhraniční pracovníci, ďalej tranzit v maximálnej dĺžke 12 hodín. Výnimka tiež platí pre občanov SR, ktorých pobyt potrvá maximálne 24 hodín, pokiaľ však nie je v čase 30. decembra 2021 až 1. januára 2022. Ďalšie výnimky sa týkajú očkovaných.

Ten, kto je zaočkovaný dvoma dávkami alebo ochorenie prekonal, nemusí si robiť test na piaty až siedmy deň, ale musí vstúpiť s testom a vyplniť príjazdový formulár.

Očkovaným už aj treťou, posilňujúcou dávkou stačí vyplniť iba príjazdový formulár. Od týchto osôb sa test pred vstupom na územie Česka nevyžaduje.

Pre občanov ČR, EÚ a občanov tretích krajín s prechodným či trvalým pobytom na území ČR, teda tzv. rezidentov, zostávajú podmienky návratu do krajiny rovnaké ako doteraz.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM