Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Cestujúcu prekvapil OZNAM v taxíku: Viezol ju NEPOČUJÚCI vodič, je to bezpečné?

Bratislavčanka si objednala jazdu cez známu aplikáciu Bolt. Keď však zbadala oznam v aute, zneistela.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúcu prekvapil OZNAM v taxíku: Viezol ju NEPOČUJÚCI vodič, je to bezpečné?
Zdroj: pixabay.com , Dnes24.sk

Spoločnosť Bolt prežíva na Slovensku rozmach, a to najmä vo väčších mestách. Firma zastrešuje dovoz jedla, zdieľané autá, kolobežky či jazdy, ktoré si klienti objednávajú cez aplikáciu.

Vodič s hendikepom

Odvoz v Bratislave si objednala aj naša čitateľka a podelila sa o svoju skúsenosť. V aute ju prekvapil zvláštny oznam pripevnený na zadnej strane sedadla spolujazdca.

Na zalaminovanom plagáte sa cestujúcim prihovára vodič taxíka: „Dobrý deň, som vodič so sluchovým postihnutím. Ak chcete so mnou komunikovať, napíšte textovú správu.“

Čitateľka sa na redakciu Dnes24 obrátila s otázkou, či je jazda s hendikepovaným vodičom bezpečná. Ona sa údajne komfortne necítila. A to najmä v situáciách, keď na nich trúbili autá a zneistela, či ich jej vodič vôbec počuje.

„Môže mať takto hendikepovaný človek licenciu na prepravu ľudí? Mne osobne to príde zvláštne. Je iné, keď niekto šoféruje vlastné auto a vozí seba, ale tu pán vozí iných ľudí…“ napísala nám klientka Boltu do redakcie.

Bolt reaguje

So skúsenosťou našej čitateľky sme oslovili spoločnosť Bolt, ktorá jazdy prevádzkuje. Ako v mene firmy ubezpečila Lucia Chovanová, hendikep vodiča nijako neznižuje bezpečnosť jazdy.

„V Bolte dávame možnosť zapojiť sa do pracovného života aj tým, ktorí sú často z bežného trhu práce vylúčení, ako napríklad práve ľudia so sluchovým postihnutím,“ uviedla.

Zároveň zdôraznila, že na bezpečnosť jázd spoločnosť zvlášť dbá.

„Bezpečnosť je dlhodobo našou prioritou číslo jeden a všetci partnerskí vodiči bez rozdielu musia preukázať, že sú legálne spôsobilí viesť taxík. Vyžadujeme od nich okrem občianskeho preukazu aj platný vodičský preukaz, preukaz vodiča vozidla taxislužby (na ktorého získanie musia vodiči okrem iného absolvovať lekársku prehliadku) a ďalšie dokumenty potrebné k prevádzkovaniu taxislužby,“ uzavrela Chovanová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM