Magazín

Cez sviatky si nemusíte odopierať jedlo. Nezabúdajte ale na dostatok POHYBU

Počas veľkonočných sviatkov si ľudia nemusia odopierať obľúbené jedlá, treba však dbať na množstvá a najmä na dostatok pohybu.

Ilustračný obrázok k článku Cez sviatky si nemusíte odopierať jedlo. Nezabúdajte ale na dostatok POHYBU
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Vhodnou alternatívou môže byť napríklad aj prechádzka v lese. Uviedol to kondičný tréner Maroš Molnár. Sviatky podľa neho nemusia byť o tom, aby ľudia sebe či svojim deťom odopierali obľúbené alebo sviatočné jedlá.

Neseďte doma

Problém vidí vo zvyku zostávať počas sviatkov doma alebo na návšteve, kde len jedia, pijú a hodujú. „Nie je problém, že si dáte šalát, nie je problém, že si dáte šunku. Problém je v množstvách a v tom, že nie je zabezpečený žiadny pohyb,“ ozrejmil Molnár.

Pohyb pritom nemusí automaticky znamenať cvičenie alebo posilňovanie. Postačí napríklad prechádzka v prírode či pobyt v záhrade. „Veď je štátny sviatok, je voľno. To znamená, že aj rodičia môžu s deťmi stráviť oveľa viac času a po raňajkách sa ísť prejsť do lesa a stráviť tam čas. Môže to byť naháňačka alebo môžu ísť na záhradu okopávať,“ vysvetlil Molnár.

Dodal, že kľúčové je prekonať komfort a urobiť pre seba či svoje deti niečo navyše. „A potom si aj tie sviatky viac užijete,“ doplnil.

Ďalšie zaujímavé články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM