han Šport Hokej

Chára zbalil rodinu a odišiel na slnečnú Floridu: Spravil to kvôli TOMUTO!

Slovenský hokejista Zdeno Chára sa v čase pandémie koronavírusu rozhodol odísť do karantény na Floridu. Prečo tak učinil spoločne s rodinkou?

Ilustračný obrázok k článku Chára zbalil rodinu a odišiel na slnečnú Floridu: Spravil to kvôli TOMUTO!
9
Galéria
Zdroj: instagram

Obranca Bostonu Bruins vymenil studenšie prostredie na severovýchodnom pobreží USA za teplejšie na juhu, pre tento krok sa rozhodol aj preto, lebo Florida mu ponúka viac možností na udržanie sa v kondícii. NHL pre šíriacu sa nákazu prerušili 12. marca do odvolania.

Špeciálny dátum odchodu

Chára informoval fanúšikov o svojej situácii prostredníctvom videohovoru, v ktorom sa pravidelne na oficiálnom webe profiligy striedajú kapitáni všetkých tímov. Na presun si vybral špecifický termín, v deň príchodu oslávil 43. narodeniny. „S manželkou sme sa náhle rozhodli 17. marca, že pôjdeme. Cesta trvala takmer 24 hodín. Takže keď sme prišli sem do domu na Floride, bolo už 18. marca. Žiadna veľká oslava sa nekonala. Snažil som sa to tak trochu držať pod pokrievkou. Keď už dosiahnete istý vek, príliš na to neupozorňujete,“ uviedol s úsmevom slovenský obranca.

Hlavne trénuje

Väčšinu času trávi v dome s rodinou a snaží si udržiavať fyzickú kondíciu: „Jazdím na stacionárnom bicykli, plávam v bazéne a posilňujem. Rovnako ako každý sa snažím najskôr pracovať s vlastným telom, ale potom idem ďalej. Mám šťastie, že tu mám veci ako jednoručné činky, stacionárny bicykel alebo prístup k bazénu. To bol jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli sem ísť, aby som mohol stráviť čas vonku, mal sa kde pripravovať a nemusel chodiť do verejnej posilňovne. Snažím sa robiť všetko, čo sa dá.“

Situácia ho neteší

V čase, keď NHL vyhlásila prestávku pre pandémiu koronavírusu, bol Boston na čele celej súťaže. Aj preto kapitána „medveďov“ mrzí súčasná situácia: „Je to jedna z tých situácií, ktorú veľmi nemôžete ovplyvniť. Teraz musíme dávať predovšetkým pozor jeden na druhého a na svoje rodiny. Viem, že v týchto dňoch je to už klišé, ale napriek tomu poviem, že hokej je teraz až na druhom mieste. Ak sa na to mám pozrieť zo športového pohľadu, tak áno, mrzí to. Je to pre nás smola, že sa liga prerušila tak krátko pred koncom základnej časti a pred začiatkom play-off. Najmä, keď sme si verili a boli sme dobre rozbehnutí, ale nemôže byť všetko stále perfektné. Dúfam, že budeme opäť hrať. Uvidíme, kedy to bude.“

Chára v tejto sezóne odohral 68 duelov, nazbieral 14 bodov (5+9) a rovnaké číslo mu svieti aj v hodnotení plusových bodov. Vo svojej 22. sezóne v NHL je najstarším hokejistom ligy.

„Teraz zažívame niečo, na čo nie sme zvyknutí. Ale nedá sa robiť nič iné, len sa snažiť z tejto situácie vyťažiť čo najviac,“ dodal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM