Krimi

Chceli bicykel ZADARMO, naleteli podvodníkom: Na FALOŠNÚ súťaž reagovali tisíce Slovákov

Slováci opäť sadli na lep podvodníkom. Polícia upozorňuje, že nový bicykel vám nikto zadarmo nedá.

Ilustračný obrázok k článku Chceli bicykel ZADARMO, naleteli podvodníkom: Na FALOŠNÚ súťaž reagovali tisíce Slovákov
Zdroj: Hoaxy a podvody - Polícia SR , Unsplash.com

Polícia prostredníctvom svojej stránky Hoaxy a podvody – Polícia SR upozorňuje na ďalší podvod, na ktorý už skočili tisíce dôverčivých Slovákov.

Stovky bicyklov zadarmo?

Na Facebooku vznikla stránka s názvom E-bike. Tá láka na bicykle zadarmo: „S radosťou oznamujeme, že rozdávame 480 bicyklov ZDARMA, ktoré ešte nie sú na predaj z dôvodu malých škrabancov a malých poškodení. Všetky bicykle fungujú perfektne. Náhodne ich teda posielame ľuďom, ktorí povedia „ďakujem“.“

Zdá sa, že Slováci sú nepoučiteľní. V čase písania článku bolo pod podvodným príspevkom už viac ako 3 600 komentárov. Stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR dvíha varovný prst: „Celá táto stránka je podvod!“

Prečítajte si tiež

Dajte si pozor!

„Nezapájajte sa do súťaží na stránkach, ktoré vznikli pred pár dňami. Nemajú riadneho organizátora, ani riadne stanovené pravidlá. Pointou väčšiny týchto súťaží, kde píšete "hotovo,“ je, aby sa vás zapojilo čo najviac, a aby ste správy o lákavých cenách šírili zdieľaním medzi svojich známych," píše polícia.

Následne podvodníci každému zo zapojených ľudí napíšu správu, že vyhral. Potom už len čakajú, kto sa na ich podvod chytí.

„Budú trvať na tom, že jediné, čo máte zaplatiť vy, je platba za kuriéra, pošlú vám link, zadáte tam údaje z vašej karty a oni vám spokojne vybielia účet,“ dodávajú policajti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

❗️❗️PODVODNÍCI VÁM NAPÍŠU, ŽE STE VYHRALI A ZÍSKAJÚ PRÍSTUP K VÁŠMU BANKOVÉMU ÚČTU Nezapájajte sa do súťaží na...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Thursday, March 2, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM