Zo Slovenska

Chcete sa dať zaočkovať? Dospelí aj deti tak môžu urobiť aj bez registrácie

Na očkovanie si stačí priniesť občiansky preukaz a preukaz poistenca. Štát očkovanie poskytuje každému záujemcovi bezplatne.

Ilustračný obrázok k článku Chcete sa dať zaočkovať? Dospelí aj deti tak môžu urobiť aj bez registrácie
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Záujemcovia o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 môžu využiť túto možnosť aj v pondelok na Sviatok všetkých svätých. Registrovať do systému sa nemusia, informovalo o tom Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

Očkovanie bez registrácie

"Takúto formu môžu využiť dospelí, ale zaočkujú aj deti od 12 rokov. Zoznam očkovacích centier a termínov, kde sa možno dať takto zaočkovať, je zverejnený na stránke rezortu zdravotníctva informovala hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová.

Jednodávkovou vakcínou od spoločnosti Johnson&Johnson zaočkujú ľudí počas týždňa v očkovacích centrách v Bratislavskom, Košickom, Žilinskom, Nitrianskom a Trenčianskom kraji. Vakcínou od konzorcia Pfizer/BioNTech budú bez registrácie očkovať vo všetkých krajoch počas celého týždňa. V Bratislave, Michalovciach, Prešove a Humennom aj počas pondelka. Vakcínou od spoločnosti Moderna sa dá očkovať bez registrácie v šiestich krajoch.

Očkovanie detí a tretia dávka

Do piatka (5. 11.) bude pokračovať aj očkovanie detí od 12 rokov. Deti zaočkujú skoro v 40 očkovacích centrách nachádzajúcich sa vo všetkých regiónoch. V Bratislave, Humennom a Michalovciach očkujú aj v pondelok.

Možnosť využiť očkovanie bez registrácie môžu i ľudia s nárokom na tretiu dávku. Pokračuje tiež očkovanie v ambulanciách lekárov a formou výjazdových tímov. Na očkovanie si stačí priniesť občiansky preukaz a preukaz poistenca.

Štát očkovanie poskytuje každému záujemcovi bezplatne. V nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 1 413 pacientov, u všetkých je potvrdené ochorenie. Spomedzi hospitalizovaných nie je vôbec zaočkovaných alebo len čiastočne zaočkovaných 79,38 percenta.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM