han Zo Slovenska

Chcete si konečne DOPRIAŤ wellness alebo sa ubytovať v hoteli? Tu je prehľad, čo je DOVOLENÉ!

Kvôli pandémii koronavírusu museli byť počas druhej vlny zavreté mnohé ubytovacie zariadenia a wellnessy nefungovali vôbec. Po zlepšení situácie sa vylepšili aj opatrenia v tomto sektore.

Ilustračný obrázok k článku Chcete si konečne DOPRIAŤ wellness alebo sa ubytovať v hoteli? Tu je prehľad, čo je DOVOLENÉ!
Zdroj: unsplash.com

Za posledný mesiac je každý nový týždeň výrazne lepší vo farbách COVID automatu, to znamená, že slovenské okresy sa postupne dostávajú z tmavých farieb a postupne sa môžu uvoľňovať opatrenia. Týka sa to napríklad hotelov, ubytovacích služieb, či relaxu.

Pre lepšiu orientáciu v spleti rôznych meniacich sa opatrení, sme vám priniesli ich prehľad v tomto sektore. Čerpali sme z príspevku Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR).

Hotely a ubytovacie služby

Maximálna kapacita na jednu izbu je stanovená iba v ružových, červených a bordových okresoch, a to maximálne 2 dospelé osoby alebo členovia jednej domácnosti.

V oranžových, žltých a zelených okresoch je kapacita na jednu izbu bez obmedzení.

Prevádzkovateľ musí naďalej dbať na zvýšenú frekvenciu upratovania, čistenia a dezinfekcie dotykových plôch, hygienické zariadenia musia byť vybavené tekutým mydlom a papierovými utierkami.

Prevádzka stravovacích a wellness služieb v hoteloch sa riadi podmienkami pre ostatné stravovacie a wellness služby.

Hotelové reštaurácie

V oranžových a žltých okresoch je možné piť a jesť aj v interiéri. Nutné je dodržať obsadenie jedného stolu najviac 4 osobami alebo osobami z jednej domácnosti v oranžovom okrese a obsadenie jedného stolu najviac 6 osobami alebo osobami z jednej domácnosti v žltom okrese.

V ružových, červených a bordových okresoch je možné pokrmy a nápoje konzumovať len v exteriéri (na terasách) alebo na izbách.

Jedlá a nápoje môže podávať len obsluhujúci personál a samoobslužný výdaj jedál a nápojov na štýl „švédskych stolov“ a samoobslužných bufetov nie je možný (toto platí aj pre žlté a oranžové okresy).

Čo sa deje na Slovensku?

Hotelové wellness

Tam, kde to situácia dovoľuje, je dôležité mať prekryté horné dýchacie cesty (napríklad masáže tela). V saunách, bazénoch či vírivkách to, pochopiteľne, z praktických dôvodov, nie je nutné.

V ružových okresoch je povolená kapacita 1 osoba na 15 m2, najviac 10 ľudí.

V oranžových maximálne 30 % kapacity sektoru alebo maximálny počet zákazníkov 500, v žltých okresoch maximálne 50 % kapacity sektoru alebo maximálny počet zákazníkov 500,

v zelených okresoch je to maximálne 50 % kapacity sektoru alebo maximálny počet zákazníkov 1000.

FOTO: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM