Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Chorvátsko bojuje s INVÁZIOU komárov: Za 15 minút môžete schytať aj sto bodnutí!

Problém nastal v dôsledku dažďa, ktorý v posledných týždňoch zodvihol hladiny riek a komáre sa začali rýchlo rozmnožovať.

Ilustračný obrázok k článku Chorvátsko bojuje s INVÁZIOU komárov: Za 15 minút môžete schytať aj sto bodnutí!
Zdroj: TASR

Východ Chorvátska bojuje s premnoženými komármi. A to práve vtedy, keď sa dovolenková sezóna naplno rozbieha.

Problém spôsobil dážď

Komárov sú celé húfy, ľuďom vraj vlietajú do úst, štípu a celkovo znepríjemnňujú život. Informuje o tom tamojší portál Index.hr.

Problém nastal v dôsledku dažďa, ktorý v posledných týždňoch zodvihol hladiny riek a komáre sa začali rýchlo rozmnožovať. Situácii nahrala aj mierna zima.

Miestny obyvateľ pre portál uviedol, že pre obrovské húfy komárov nemohol ani opustiť vlastný dom. Invázia trápi a zvieratá, ktoré sú hmyzom úplne pokryté.

Rok čo rok

Primátor Vukovaru Ivan Penava žiada od vlády vyhlásenie prírodnej katastrofy. Za 15 minút vonku vraj môže človek schytať aj sto bodnutí.

„Je pre mňa neuveriteľné, že o tejto téme hovoríme rok čo rok. Musí byť vyhlásená prírodná katastrofa na úrovni kraja. Veď ako inak nazvať situáciu, v ktorej sa ľudia nemôžu už ani slobodne pohybovať po uliciach?“ argumentoval Penava.

Riaditeľ tamojšej veterinárnej stanice Tomislav Šota pripomenul, že práve Vukovar minulý rok v septembri ako jediné mesto v regióne vykonalo preventívne ošetrenia proti premnoženiu komárov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM