Správy Zo zahraničia

Čierny deň, ktorý prepísal históriu: Amerika si pipomína 21. výročie pádu dvojičiek

Účastníci nedeľnej spomienky si uctili všetkých takmer 3000 obetí týchto útokov prečítaním ich mien. Prehovorí aj prezident Joe Biden.

Ilustračný obrázok k článku Čierny deň, ktorý prepísal históriu: Amerika si pipomína 21. výročie pádu dvojičiek
Zdroj: TASR

Američania si v nedeľu pripomínajú 21. výročie teroristických útokov z 11. septembra 2021. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Spomienková slávnosť

Zvonením zvonov a chvíľou ticha sa začala spomienková slávnosť na Ground Zero v New Yorku.

Na tomto mieste stála dvojica budov Svetového obchodného centra, ktoré sa zrútili po tom, ako do nich 11. septembra pred 21 rokmi vrazila dvojica lietadiel unesených teroristami. Tretie lietadlo narazilo do budovy Pentagónu pri Washingtone a štvrté sa zrútilo v štáte Pensylvánia.

Prejav Bidena

Účastníci nedeľnej spomienky si uctili všetkých takmer 3000 obetí týchto útokov prečítaním ich mien. Medzi prítomnými bola aj americká viceprezidentka Kamala Harrisová so svojím manželom Dougom Emhoffom. Politickí predstavitelia krajiny však podľa tradície na tejto slávnosti ako rečníci nevystupujú, píše AP.

Podobné spomienkové zhromaždenia sa konajú aj na ďalších miestach v USA. Prezident USA Joe Biden má vystúpiť s prejavom na podujatí v Pentagóne. Jeho manželka Jill Bidenová sa prihovorí účastníkom zhromaždenia v Shanksville, v Pennsylvánii.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM