han Magazín

ČISTKY v RTVS pokračujú: Vykopli Bičana, ktorý je za zenitom a končí aj TROJKA!

Po nástupe nového generálneho riaditeľa Ľuboša Machaja do RTVS sa začali diať veci. Aktuálnou novinkou je koniec relácie Piati proti piatim, ktorú moderoval Andrej Bičan.

Ilustračný obrázok k článku ČISTKY v RTVS pokračujú: Vykopli Bičana, ktorý je za zenitom a končí aj TROJKA!
Zdroj: www.rtvs.sk

Koniec po troch rokoch

Po takmer troch rokoch vysielania skončí v stredu Trojka RTVS. Programová služba verejnoprávnej televízie, určená primárne pre cieľovú skupinu divákov nad 60 rokov, začala vysielať 22. decembra 2019. Obsah tvorili najmä diela z televízneho archívu, ale aj české seriály či nové televízne formáty.

Tvorcom i spolupracovníkom Trojky sa poďakoval generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj, osobitne ocenil intendantku programu Juditu Gembickú. „Odviedla naozaj bravúrnu prácu s televíznym archívom, z ktorého so svojím tímom vždy dokázala vytiahnuť tie najžiarivejšie klenoty,“ uviedol Machaj.

V posledný večer vysielania sú pripravené pre divákov napríklad Bakalárske návraty, ale aj záverečná časť relácie Klub na Trojke. Úplný záver bude od 23.30 h patriť hudobnému recitálu Evy Sepešiovej s názvom Šťastný deň.

Čo s reláciami?

PR manažér RTVS Stanislav Čačko informoval, že rozhlasové programy Hosť Nory Gubkovej a Nočná pyramída, ktoré boli v televíznej forme vyrábané do vysielania Trojky, prejdú do konca roka s premiérovými časťami vo vianočnej štruktúre na televízny okruh RTVS :24.

„Na okruhu :24 zostáva aj relácia Historický kalendár, ktorú vyrábala Trojka a už skôr ju vysielala aj :24,“ dodal. Niektoré z českých seriálov, ktoré RTVS v rámci akvizícií získala pre Trojku, odvysiela Jednotka. „Televíznu klasiku a seriály z bohatého televízneho archívu RTVS nájdu diváci v budúcnosti vo vysielaní Dvojky,“ uistil Čačko.

Ďalšie aktuálne témy

Stopka pre Bičana

Po 15 rokoch končí známa podvečerná rodinná šou 5 proti 5, ktorú moderoval Andrej Bičan. "Táto relácia je pre mňa už za zenitom, a to chcem riešiť. Je to už vyčerpaný formát,“ povedal pre Nový Čas Machaj.

„Andrej Bičan bol dušou a ťahúňom relácie 5 proti 5. Za 15 rokov vysielania programu dokázal pravidelne pritiahnuť k obrazovkám obrovské množstvo divákov. Ďakujeme mu za jeho skvelú prácu a veríme, že sa nám podarí pokračovať v spolupráci pri niektorom z ďalších chystaných projektov RTVS,“ dodal pre spomínaný denník riaditeľ sekcie programových služieb STV Vincent Štofaník.

Novou reláciou namiesto tej Bičanovej bude úplne nová šou s názvom Traf to! Moderovať ju bude komik a herec Juraj Šoko Tabaček.

Aj toto vás môže zaujať:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM