Zlatica Gregorová Rôzne

Človeče, nehnevaj sa či Rubikova kocka: Veľký KVÍZ zo sveta obľúbených hier

Spomienky nám nikto nevezme a tak si ich môžeme trochu oprášiť. Poznáte hry, s ktorými ste trávili čas pri stole s celou rodinou?

Ilustračný obrázok k článku Človeče, nehnevaj sa či Rubikova kocka: Veľký KVÍZ zo sveta obľúbených hier
Zdroj: TASR

Kedy ich vlastne vynašli a kto stojí za ich vznikom? Aj spoločenské hry majú svoju históriu. Už ako malé deti sme sa hrávali pexeso, veselé mikádo alebo skladali krkolomnú Rubikovu kocku. Najväčším frajerom sa to podarilo raz-dva a tí ostatní si nad ňou lámali hlavu ešte aj po nociach. Aj keď mládež šalela za mončičákmi či céčkami, večerné hry pri stole mali svoje neopakovateľné ča­ro.

Nostalgická zábava

Spomeniete si, ako sa tieto hry volali a odkiaľ sa vlastne vzali? Poďte s nami do bezstarostného sveta aj vy a skúste sa trochu zamyslieť. Ponúkame vám skvelý kvíz na odreagovanie. K dispozícii máte hneď niekoľko otázok, ktoré čakajú na vašu odpoveď. Kvíz môžete poslať aj priateľom, nech sa tiež dobre zabavia.

Tak už nečakajte a klikajte na náš veľký KVÍZ: Spríjemňujú dlhé chvíle: Ako dobre poznáte svet hier a hlavolamov?

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Vylepšujte skóre

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM