Jakub Forgács Politika

Čo si to dovoľujete, furt do toho Fica d*bať? pýtal sa VYTOČENÝ Danko Šimečku

Andreja Danka (SNS) v diskusnej relácii vytáčali otázky o zrazenom semafore aj o Robertovi Ficovi.

Ilustračný obrázok k článku Čo si to dovoľujete, furt do toho Fica d*bať? pýtal sa VYTOČENÝ Danko Šimečku
25
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Podpredseda Národnej rady SR a predseda SNS Andrej Danko sa v relácii RTVS O 5 minút 12 verejne ospravedlnil za medializovanú dopravnú nehodu. „Je mi to úprimne ľúto, hanbím sa. Beriem vinu na seba,“ povedal Danko.

Danko: Zranil som sa

Podľa vlastných slov už kontaktoval magistrát, na ktorý má namierené v pondelok. „Škoda je 1 500 eur a nahradím ju. Som pripravený niesť všetky dôsledky, zaplatím pokutu,“ spomenul Danko podľa ktorého nešlo o dopravnú nehodu ale škodovú udalosť. Ako priznal, ak poisťovňa nepreplatí škodu na vozidle SNS, tak ju zaplatí osobne.

Okrem toho, že podľa jeho slov išlo o škodovú udalosť, pridal Danko ďalší dôvod, prečo z miesta odišiel. „Zranil som sa veľmi,“ povedal, hoci nechcel bližšie špecifikovať, čo sa mu stalo. "Išiel som si ošetriť nejaké svoje zranenia domov,“ doplnil Danko.

„Nie, nepil som žiadny alkohol,“ priznal sa s tým, že podľa vlastných slov fúkal. Bližšie sa chce vyjadrovať už len pred orgánmi činnými v trestnom konaní, keď sa celá vec vyšetrí.

Vyvodenie zodpovednosti

„Nielen, že to je zákon, ale každý, kto má vodičák vie, že ak spôsobí dopravnú nehodu, tak má zostať na mieste. Už len preto, aby sa podrobil dychovej alebo krvnej skúške na alkohol. A napriek tomu pán predsedu z miesta nehody ušiel,“ reagoval na vyjadrenia Danka podpredseda NR SR a predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka a vyzval ho, aby z toho vyvodil politickú zodpovednosť.

„My vravíme, že ústavný činiteľ má ísť spoločnosti príkladom,“ pokračoval Šimečka s tým, že Progresívne Slovensko preto bude žiadať o mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR o odvolanie Danka z postu podpredsedu parlamentu.

Prezidentský boj

Danko na tieto vyjadrenia v relácii reagoval so slovami, že „ide do prezidentského boja“. Ako dôvod uviedol, že ho presvedčil práve Šimečka, nakoľko chce bojovať proti ľuďom, akí sú v opozícii. K dispozícii už podľa vlastných slov má približne 17-tisíc podpisov.

Za najlepšiu voľbu však Danko označil Robert FIca a nakoniec nevylúčil ani možnú podporu Štefana Harabina. Progresívne Slovensko podľa slov Šimečku podporuje v prezidentskom boji Ivana Korčoka.

Rozohnený Danko

Počas diskusie Danka poriadne rozhnevali zmienky o novom byte Roberta Fica. Šimečkovi adresoval podráždene otázku: „Čo si to dovoľujete, furt do toho Fica d*bať?“ Ako poznamenal, považuje za normálne, keď si „šesťdesiatročný chlap kúpi byt za 500-tisíc eur“.

Šimečka poukázal na skutočnosť, že cena bytu, ktorý si Fico kúpil od spolustranníka Dušana Muňka, je rovnaká, za akú ho pred rokmi kupoval doterajší majiteľ. Ceny nehnuteľností však podľa slov Šimečku medzičasom vzrástli.

Danko sa stal po nehode terčom internetových vtipov. Ich výber nájdete v priloženej galérii.

archívne foto

Ďalšie správy o nehode Andreja Danka

Andrej Danko sa stal po nehode terčom internetových vtipov
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM