Kultúra

Coldplay odmieta ísť na turné: Obáva sa, že by koncertmi zaťažila životné prostredie

Britská rocková skupina Coldplay sa rozhodla nevyraziť na turné k svojmu novému albumu z obáv, že by koncertmi zaťažila životné prostredie.

Ilustračný obrázok k článku Coldplay odmieta ísť na turné: Obáva sa, že by koncertmi zaťažila životné prostredie
Zdroj: TASR

„Rok alebo dva si dáme pauzu a popremýšľame, ako by sme mohli aktívne prispieť k environmentálnemu zlepšeniu,“ uviedol vo štvrtok pre stanicu BBC frontman Chris Martin s tým, že skupina chce, aby jej budúce turné mali „pozitívny vplyv“.

Nový album formácie „Everyday Life“ vychádza v piatok a členovia Coldplay sa namiesto toho, aby strávili niekoľko mesiacov na cestách, rozhodli odohrať iba dve vystúpenia v Jordánsku, ktoré sa budú vysielať naživo a zdarma prostredníctvom internetovej platformy YouTube.

Odohrali 122 koncertov

Oba koncerty sa uskutočnia takisto v piatok na svitaní a za súmraku v jordánskom hlavnom meste Ammán.

Tento zámer odráža názvy dvoch častí nového albumu – Svitanie a Súmrak. Podľa Martina sa skupina rozhodla pre Jordánsko „preto, že sme chceli miesto, kde zvyčajne nehrávame“.

Skupina naposledy cestovala po svete v rámci turné k svojmu predchádzajúcemu albumu „A Head Full of Dreams“ v rokoch 2016–17, pričom na piatich svetadieloch odohrala 122 koncertov.

Na ochranu životného prostredia

Coldplay v pondelok odohrajú pre fanúšikov i jeden samostatný koncert v londýnskom Prírodovednom múzeu. Výťažok z neho poputuje vybranej nadácii, ktorá sa venuje ochrane životného prostredia.

Svetový fond na ochranu prírody (WWF) iniciatívu hudobníkov privítal vyhlásením: „Je skvelé vidieť svetoznámych umelcov, ako sa zasadzujú za ochranu našej planéty.“

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM