Krimi

Colníci v Budatíne otvorili kamióny a vtedy to prišlo: 78 ľudí vnútri! FOTO

Žilinskí colníci sa vyznamenali. Pri bežnej kontrole objavili podľa správy policajtov nezvyčajný náklad v tureckom kamióne. Čítajte podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Colníci v Budatíne otvorili kamióny a vtedy to prišlo: 78 ľudí vnútri! FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR

Polícia zadržala v dvoch kamiónoch 78 nelegálnych migrantov, informuje hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Dňa 14.11.2017 o 00­.30 h policajti v mestskej časti Budatín na Námestí hrdinov v smere do Žiliny zastavili dve za sebou idúce nákladné vozidlá. Vodičov z Turecka vyzvali, aby otvorili prívesy, zároveň prizvali aj kolegov z finančnej správy, keďže kamióny boli zaplombované. Po otvorení zistili, že okrem tovaru sa vo vozidlách vezie aj 78 mužov, žien a detí irackej, iránskej a sýrskej národnosti,“ povedala Baloghová.

Podľa polície v prvom kamióne sedelo, ležalo aj čupelo 44 osôb a v druhom strážcovia zákona narátali 34 osôb. Podľa prvotných informácií mali byť cudzinci naložení v Rumunsku a ich cesta mala viesť cez Maďarsko a Slovensko do Nemecka.

Cena „jednosmerného lístka“ sa mala pohybovať v sume približne 500 eur.

Policajti všetkých cudzincov postupne predviedli na oddelenie cudzineckej polície.
Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície už začal trestné stíhanie pre zločin prevádzačstva,“ dodala Baloghová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM