Správy

Ďalší škandál Ficovho ministra: Ján Počiatek ako pašerák kokaínu?

Na dlhoročné politické tváre strany Smer-SD sa valí jeden škandál za druhým. Kým na Roberta Kaliňáka padla kauza Bašternák, bývalého ministra financií Jána Počiatka spájajú opäť s kokaínom.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší škandál Ficovho ministra: Ján Počiatek ako pašerák kokaínu?
Zdroj: Facebook J.P.

O kokaínových večierkoch medzi politikmi sa hovorilo už pred pár rokmi. Mediálne prestrelky o bielom prášku, ktorému údajne holdujú špičkoví politici spravujúci našu krajinu, boli medzi smerákmi a liberálmi.

V roku 2013 Richard Sulík (SaS) naznačoval, že minister Ficovej vlády Ján Počiatek by mohol užívať kokaín. Novinár Martin Daňo neváhal a vyzval ho na drogové testy. Skončilo sa to trestným oznámením – obeťou Počiatka sa stal, paradoxne, Daňo. Počiatek z testov vyviazol ako „čistý“.

Čítajte aj: Robert Feši Kaliňák: Syn námorníka, ktorý pláva v politických vodách už takmer 20 rokov

Na drogy sa nechal testovať aj sám šéf liberálov Richard Sulík ešte v roku 2010, keď odovzdal vzorku moču. Reagoval tak na Ficove výroky o jeho účasti na kokaínovej žúrke.

Kokaín medzi politikmi?

Čo spája Roberta Fica, Roberta Kaliňáka a Richarda Sulíka okrem politiky? Kokaín. Nejde o tému dekriminalizácie drog, ale jeho údajné užívanie. Koncom mája tohto roka si opäť kopli jeden do druhého. Odkazy o kokaíne si najskôr vymenil premiér so šéfom najsilnejšej opozičnej strany. Šéf SaS predpovedal Ficov politický koniec.

„Počul som z dobre informovaného zdroja, že to Robert Fico po predsedníctve zabalí.“ Na to mu premiér Fico odkázal, že on by rovnako mohol povedať, že podľa jeho zdrojov zvnútra SaS je v strane veľa koksu. Sulík mu pripomenul, že „nos namočený v kokse majú niektorí jeho ministri.“

„Určite je pravdepodobnejšie, že SaSka má problém s koksom, ako to, že Fico skončí po predsedníctve,“ povedal Kaliňák v rozhovore pre HNtelevíziu.

Počiatek a biely prášok

Internetom sa totiž šíri informácia, že bývalého vysoko postaveného politika mali pred niekoľkými týždňami zadržať v Rakúsku s 2,5 kilogramu kokaínu, píše denník Nový Čas.

Počiatek, ktorý sa po voľbách stiahol z politiky, to razantne odmieta. "Je to absolútny nezmysel a niekto si tu mega vymýšľa. Som v kontakte s rakúskym ministerstvom vnútra a ich hovorca je zhrozený, ako jeho reakciu dezinterpretovali. Budem mať od neho oficiálne stanovisko, že celá ‚kauza‘ je úplný nezmysel,“ reagoval pre Nový Čas Počiatek.

Dlhoročné tváre strany Smer-SD, akými sú Počiatek a Kaliňák, sú momentálne na pretrase. Kým Počiatek je v podstate z politiky „von“, súčasný minister vnútra čelí už niekoľko dní tlakom opozície, ktorá ho chce odvolať kvôli kauze Bašternák.

Čítajte aj: Kryje Kaliňák podnikanie pána Bonaparte? Opozícia chce odvolať ministra, v hre sú milióny

Jan Pociatek
3
Galéria
Zdroj: Facebook J.P.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM