Lucia Lauková Správy

Ďalší záujemca o palác: Kandidovať na prezidenta bude vedec Robert Mistrík

O post hlavy štátu sa ako nestraník chce uchádzať aj Robert Mistrík. Je bývalým členom strany SaS.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší záujemca o palác: Kandidovať na prezidenta bude vedec Robert Mistrík
Zdroj: TASR

Vedec Robert Mistrík bude kandidovať na prezidenta. Oznámil to v utorok na sociálnej sieti s tým, že o post hlavy štátu sa chce uchádzať ako nestraník.

„Po dnešnom oznámení prezidenta Andreja Kisku som rozhodnutý uchádzať sa v roku 2019 o post prezidenta Slovenskej republiky ako nestranícky kandidát. V tejto dôležitej dobe cítim potrebu pokračovať v boji o charakter štátu a za európske hodnoty. Podrobnosti o kandidatúre oznámim v priebehu júna,“ uviedol.

Mistrík sa už pred časom začal spomínať v súvislosti s prezidentskými voľbami s tým, že ho podporuje SaS. Robert Mistrík je bývalým členom tejto strany.

„Strana SaS sa k téme prezidentských volieb a prípadnej podpory niektorého kandidáta vyjadrí po zasadnutí májovej Republikovej rady,“ uviedla hovorkyňa liberálov Katarína Svrčeková. Podpredseda SaS Ľubomír Galko doplnil, že on osobne bude presadzovať, aby strana podporila Mistríka a nehľadala nikoho iného. „Myslím si, že by veľmi dobre reprezentoval SR doma aj v zahraničí. Je to bezúhonný človek so silným životným príbehom a veľkým zmyslom pre spravodlivosť,“ uzavrel Galko.

Záujem o palác už prejavili Radovan Znášik, bezpečnostný analytik Juraj Zábojník a politický analytik a pedagóg Eduard Chmelár. Predbežný záujem mal deklarovať aj sudca Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin. O post sa hlásil aj finančník Imrich Béreš, ale z jeho vyjadrení vyplýva, že napokon zrejme kandidovať nebude.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM