ELA Magazín Lifestyle

Ďalšia slovenská špecialita sa dostala do TOP rebríčka: Predbehla známe francúzske palacinky

Slovenské pokrmy sa už niekoľkokrát umiestnili v TOP rebríčkoch tých najlepších jedál z Európy či zo sveta. A na zoznam úspechu sme si pripísali ďalšie.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia slovenská špecialita sa dostala do TOP rebríčka: Predbehla známe francúzske palacinky
Zdroj: pixabay.com

Kulinársky blog Taste Atlas zverejnil najnovší rebríček, ktorý poteší všetkých Slovákov. Gastro odborníkov sme si v tých predchádzajúcich už získali zemiakovými plackami, skalickým trdelníkom či nakladaným bielym syrom.

Teraz odborníci vybrali „TOP 85 Pancakes in the world.“ Medzi najlepšími palacinkovými jedlami si skvelé miesto našla aj pochúťka slovenských starých mám.

TOP jedlá sú v Európe

Na prvom mieste v TOP 85 sú francúzske Crêpes. „Tieto tenké palacinky sa vyrábajú z pšeničnej múky a majú pôvod vo francúzskom regióne Bretónsko. Hoci sú palacinky francúzskou základňou a národným jedlom, sú také obľúbené, že sa rozšírili po celom svete od prelomu 20. storočia, keď sa biela pšeničná múka stala cenovo dostupnou,“ píše o palacinkách Taste Atlas. Získali hodnotenie 4,5 hviezdičky.

Crêpes, tradičné francúzske placky pripomínajúce naše palacinky, sú považované za jednu z najtypickejších francúzskych jedál a obľúbenú pochúťku po celom svete. Z Bretónska na severozápade Francúzska veľmi rýchlo rozšírili do celej krajiny.

Vo Francúzsku sa môžete stretnúť hneď s niekoľkými druhmi. Najznámejšie sú karamelové Crêpes Suzette, ktoré v tomto rebríčku skončili až na 20. mieste, a to až za našou špecialitou!

Sladké palacinky podávané s karamelovou omáčkou z pomarančovej šťavy a kôry flambované na pomarančovom likéri sa už roky tešia obrovskej popularite nielen v luxusných reštauráciách, ale aj na uliciach Paríža.

Ktoré jedlo chutilo odborníkom na Slovensku? Článok pokračuje na druhej strane.

Súvisiace články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM