Zo zahraničia

Ďalšia tragická správa z umeleckého sveta: Zomrel český pesničkár František Nedvěd († 73)

Františka Nedvěda previezol jeho syn do nemocnice v piatok po koncerte v Olomouci, po ktorom sa necítil dobre.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia tragická správa z umeleckého sveta: Zomrel český pesničkár František Nedvěd († 73)
Zdroj: YouTube.com/frantiseknedvedVEVO

Vo veku 73 rokov zomrel v nedeľu večer český pesničkár František Nedvěd. „S hlbokým zármutkom a ťažkým srdcom oznamujeme, že nás dnes vo večerných hodinách navždy opustil náš milovaný otec František Nedvěd,“ uviedol na svojom facebookovom profile jeho syn Vojta. Správu o jeho smrti priniesol portál Blesk.cz. Hudobník zomrel krátko po prevoze do nemocnice.

Františka Nedvěda previezol jeho syn do nemocnice v piatok po koncerte v Olomouci, po ktorom sa necítil dobre.

V nemocnici mu podľa jeho slov lekári opäť diagnostikovali rakovinu pľúc, uviedol v nedeľu server ŽivotvČesku.cz . Vlani spevák prekonal prvú rakovinu, pre ktorú dočasne prišiel o hlas. Neskôr podstúpil operáciu srdca, následne prekonal aj covid-19.

Spevák sa nezdával, s bratom Janom uvažovali o spoločnom koncerte v pražskej O2 aréne, ktorým chceli zopakovať úspech z pražského Strahova v roku 1996, informuje CNNPrima.

František Nedvěd bol český folkový spevák, gitarista, skladateľ a textár. Po hudobných začiatkoch v niekoľkých bigbítových a trampských skupinách sa spolu so svojím bratom Janom Nedvědom (známejší ako Honza) preslávil ako člen folkovej skupiny Brontosauři a folkovo-gospelovej skupiny Spirituál kvintet.

Okrem brata Jana mal i sestru Ludmilu. Bol ženatý, jeho synovia František Nedvěd a Vojtěch aj synovec Jan Nedvěd ml. sú taktiež hudobníci.

Zdroj: wikipedia.com

S hlubokým zármutkem a těžkým srdcem oznamujeme, že nás dnes ve večerních hodinách navždy opustil naš milovaný táta František Nedvěd.🖤🖤🖤

Posted by Vojta Nedvěd on Sunday, July 18, 2021
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM