Aktualizované ELA Zo Slovenska

Slovensko v žiali: Vo veku 81 rokov zomrel Milan Lasica

Informáciu o smrti herca denníku SME potvrdil zdroj blízky Bratislava Hot Serenaders.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko v žiali: Vo veku 81 rokov zomrel Milan Lasica
5
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Herec a humorista Milan Lasica podľa denníka Sme, ktorý ako prvý o tom informoval, práve vystupoval spolu s orchestrom na ich výročnom koncerte v bratislavskom Štúdiu L+S, keď počas interpretácie piesne odpadol. Oživiť sa ho už nepodarilo.

„Dnes nás navždy opustil majster humoru a satiry, Milan Lasica. Úprimnú sústrasť rodine a priateľom. Česť jeho pamiatke. Nikdy nezabudneme,“ napísalo na sociálnej sieti aj ministerstvo kultúry.

Legendárna dvojka

Rodák zo Zvolena vyštudoval Vysokú školu múzických umení v Bratislave. Už počas štúdia začal vystupovať s Júliusom Satinským s autorským dialógmi.

Milan Lasica spolu s Júliusom Satinským vytvorili jednu z najobľúbenejších komických dvojíc v bývalom Československu. Ich intelektuálsky humor si získal masy a dvojica vtipne glosovala aktuálne dianie, pričom používala aj originálne piesne.

Talentovaný herec, dramatik, prozaik, textár, režisér, spevák, moderátor a humorista má množstvo priaznivcov v rôznych vekových kategóriách.

Ako zabávač sa objavoval od roku 2001 v humoris­tickej relácii Sedem s.r.o. V súčasnosti ho mohli diváci sledovať v relácii Zlaté časy spolu s Elenou Vácvalovou na obrazovkách RTVS.

Maestro Lasica sa ženil dvakrát. Jeho prvou ženou bola speváčka Zora Kolínska, ktorú si zobral v roku 1962. Manželstvo im však vydržalo len osem rokov. Kolínska zomrela v roku 2002. Lasicovou osudovou ženou je Magdaléna Vášaryová, slovenská herečka, diplomatka a politička, s ktorou majú majú dve dcéry – Hanku a Žofiu.

Politici vyjadrujú úprimnú sústrasť rodine a blízkym

„Slovensko prišlo o jednu z najväčších osobností kultúrneho a spoločenského života,“ uviedli na sociálnej sieti Národnej rady SR.

Šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová podotkla, že Milan Lasica zomrel tak, ako žil. „S piesňou v srdci a na doskách, ktoré znamenajú svet. Ďakujeme Milan Lasica za všetko, za to, že vďaka Vám boli naše životy veselšie a radostnejšie,“ odkázala na sociálnej sieti.

„Vyjadrujeme úprimnú sústrasť celej rodine a blízkym. Česť jeho pamiatke,“ uviedlo na sociálnej sieti hnutie Sme rodina. „Ďakujeme za všetko,“ zdôraznila strana SaS.

Podľa predsedu Hlasu-SD Petra Pellegriniho sa Milan Lasica navždy zapísal do panteónu osobností slovenskej kultúry.

„Jeho neopakovateľný humor, nadhľad a schopnosť pomenovať veci pravými slovami neboli len jedným zo symbolov slovenskej kultúry, ale aj osobným bojom za slobodu. Zbohom, pán Lasica, Slovensko Vaším náhlym odchodom utrpelo obrovskú stratu,“ zdôraznil.

Bratislavský primátor Matúš Vallo poukázal na to, že je málo ľudí, ktorí sa svojím humorom dokázali prihovoriť niekoľkým generáciám.

„Ktorí aj v ťažkých časoch dokázali priniesť nádej, že raz možno bude lepšie. Ktorí obstáli na mnohých hodnotových križovatkách. Z ktorých vyžarovala ľudskosť v každej situácii. Ktorých ľudia mali radi za to, čím sú. Milan Lasica bol jedným z mála a správa o jeho smrti ma nesmierne zasiahla,“ napísal Vallo s tým, že s odchodom Milana Lasicu odchádza aj kus jeho života.

Zdroj: YouTube.com

Vo veku 81 rokov zomrel náš hrdina Milan Lasica Odpadol na výročnom koncerte Bratislava Hot Serenaders. Oživiť sa ho už bohužiaľ nepodarilo 😢😢😢

Posted by Milan Lasica on Sunday, July 18, 2021

Milan Lasica pred chvíľou zomrel. Priamo na javisku svojho divadla. Odpadol a oživiť sa ho už nepodarilo. Ak je možné...

Posted by Vilo Rozboril on Sunday, July 18, 2021
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM