Zo Slovenska

Ďalšia vyhláška od piatka opäť mení režim: Ako vlastne môžu prevádzky odteraz fungovať?

Vyhláška vymenúva aj prevádzky, ktoré môžu byť otvorené od 5.00 hod. do 20.00 hod. v režime základ, teda pre všetkých bez ohľadu na ich imunitný status.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia vyhláška od piatka opäť mení režim: Ako vlastne môžu prevádzky odteraz fungovať?
Zdroj: Dnes24.sk

V režime OP sa od piatka (17. 12.) otvárajú všetky prevádzky zariadení starostlivosti o ľudské telo. Otváracie hodiny pre vybrané prevádzky však budú obmedzené od 5.00 hod. do 20.00 hod. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Len v režime OP a za dodržania podmienok môžu byť od 5.00 hod. do 20.00 hod. otvorené prevádzky fitness, prevádzky zariadení starostlivosti o ľudské telo a reštaurácie a welness v hoteloch, avšak len pre ubytovaných.

V režime základ

Otvorené v režime OP môžu byť aj autoškoly, lanovky a vleky.

Vyhláška vymenúva aj prevádzky, ktoré môžu byť otvorené od 5.00 hod. do 20.00 hod. v režime základ, teda pre všetkých bez ohľadu na ich imunitný status.

Ide o drogérie, predajne novín a tlačovín či výdajné miesta tovarov zakúpených na diaľku vrátane príjmu reklamácií.

Čo ešte bude otvorené

Pre všetkých môžu otvoriť aj prevádzky telekomunikačných operátorov, poštových, bankových a iných finančných, poisťovacích a lízingových služieb a takisto aj oprava a servis elektroniky či iných vecí, strojov a zariadení.

Otvorené za týchto časových podmienok môžu byť aj kľúčové služby, obchodné miesta sieťových odvetví (elektrina, voda, plyn), predajne domácich a záhradkárskych potrieb, nekryté alebo čiastočne kryté trhoviská či prevádzky poskytujúce liečebno-pedagogickú intervenciu alebo terapiu osobám so zdravotným postihnutím.

Ďalšie dôležité údaje k piatku 17. decembra nájdete v pokračovaní článku na 2. strane.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM