Zo Slovenska

Ďalšie KOCÚRKOVO: Zamestnanci sa nebudú testovať dvakrát, ale iba RAZ. Bola to vraj CHYBA

Ďalšie zmeny nariadení, ktoré ešte ani nestihli vstúpiť do platnosti. Testovanie zamestnancov by malo zostať v režime raz týždenne, nie dvakrát.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie KOCÚRKOVO: Zamestnanci sa nebudú testovať dvakrát, ale iba RAZ. Bola to vraj CHYBA
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Od 19. januára malo byť novinkou a veľkou zmenou to, že testovanie zamestnancov, ktorí nie sú zaočkovaní alebo neprekonali ochorenie covid, sa bude robiť už nie raz, ale dvakrát do týždňa.

Omyl

Testovanie zamestnancov by malo zostať v režime raz týždenne, nie dvakrát, ako bolo uvádzané v Návrhu opatrení proti SARS-CoV-2 (variant omikron), ktorý vláda schválila na stredajšom (12. 1.) zasadnutí. Vyhlásil to v piatok minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) s tým, že išlo o chybu.

V prípade zamestnania sa má podľa vládneho materiálu využívať v maximálnej možnej miere inštitút práce z domu, teda home office.

Neistý február

Prezenčne bude naďalej platiť režim OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní ochorenia COVID-19). Z materiálu tiež vyplývalo, že test bude vyžadovaný aspoň dvakrát do týždňa. Sulík upozornil, že táto informácia sa tam dostala omylom.

„Nebude dvakrát týždenne, ostane to, ak tak pri testovaní jedenkrát za týždeň,“ ozrejmil.

„Mali sme nejaký testovací režim na mesiac december, ten sme predĺžili na mesiac január a vyhodnocujeme priebežne situáciu,“ skonštatoval s tým, že teraz ešte nevie povedať, čo bude vo februári. Je však podľa neho pravdepodobné, že zostane režim v podobe testu jedenkrát do týždňa.

Zároveň priblížil, že suma, ktorá sa prepláca zamestnávateľom, bola prispôsobená trhovej cene testov. Už sa preto neprepláca šesť eur, ale štyri eurá.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM