Zo Slovenska

Ďalšie obete koronavírusu na Slovensku! Hlásia aj vysoké prírastky nových prípadov

Na Slovensku boli za štvrtok zistené nové prípady nákazy koronavírusom. Celkovo evidujeme už 2 523 pozitívne testovaných ľudí. Žiaľ, zvýšil sa aj počet mŕtvych.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie obete koronavírusu na Slovensku! Hlásia aj vysoké prírastky nových prípadov
16
Galéria
Zdroj: TASR

Počas štvrtka (6. 8.) bolo zistených 43 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo eviduje Slovensko už 2 523 pozitívne testovaných ľudí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe.

Za včerajší deň bolo otestovaných 2 473 ľudí. Vyliečilo sa ďalších 22 ľudí. Spolu je tak v našej krajine z ochorenia vyliečených 1 846 ľudí.

V priebehu štvrtka (6. 8.) rezort zdravotníctva informoval, že ochoreniu COVID-19 podľahla ďalšia osoba.

Žiaľ, pribudlo ďalšie úmrtie v súvislosti s ochorením COVID-19. Celkový počet úmrtí sa teda zvýšil na 31.

Prvým je 71-ročný muž, ktorý bol hospitalizovaný vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne. Druhou je 78-ročná pacientka, ktorá skonala v prešovskej fakultnej nemocnici.

Nové prípady nákazy

Pozitívny test na ochorenie COVID-19 bolo 16 žien a 27 mužov vo veku od 5 do 80 rokov v okresoch Bratislava (12), Prievidza (8), Nové Mesto nad Váhom (3), Košice (3), Nové Zámky (3), Senec (2), Dunajská Streda (2), Bardejov (1), Galanta (1), Malacky (1), Partizánske (1), Púchov (1), Revúca (1), Šaľa (1), Trnava (1), Vranov nad Topľou (1) a Žilina (1).

„V nemocniciach je hospitalizovaných 41 ľudí, z toho potvrdené ochorenie má 19 pacientov. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú dvaja pacienti, na umelej pľúcnej ventilácii piati,“ informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR.

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM