Zo Slovenska

Chystáte si pozrieť film v KINE? Test nepotrebujete, rúško áno! Ako je to s PUKANCAMI?

Zlepšenie epidemickej situácie prináša postupné uvoľňovanie opatrení. Týkajú sa aj umeleckých prevádzok, konkrétne kín. Stále však platia opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte si pozrieť film v KINE? Test nepotrebujete, rúško áno! Ako je to s PUKANCAMI?
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Viaceré kiná na Slovensku po uvoľnení opatrení už otvorili svoje kinosály pre návštevníkov. Ak sa aj vy chystáte na film do kina, skontrolujte si okrem programu aj opatrenia, ktoré pre váš okres platia.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR pripravil pre divákov prehľad aktuálne platných opatrení. Kiná môžu byť otvorené v červených a lepších okresoch.

Najväčšou novinkou je, že si k sledovaniu filmu môžeme zakúpiť občerstvenie. V kinosálach v ružových, oranžových, žltých a zelených okresoch je už totiž možná konzumácia jedál a nápojov.

Kapacitné obmedzenia

  • Červené okresy – maximálne 50 % kapacity, najviac 200 ľudí v exteriéri a 150 v interiéri.
  • Ružové okresy – maximálne 50 % kapacity, najviac 500 ľudí v exteriéri a 250 v interiéri.
  • Oranžové okresy – pre sedenie maximálne 50 % kapacity, najviac 500 ľudí v exteriéri a 250 v interiéri; pre státie najviac 50 osôb v interiéri alebo 100 osôb v exteriéri
  • Žlté okresy – pre sedenie v interiéri maximálne 50 % kapacity, najviac 250 ľudí, v exteriéri maximálne 75 % kapacity, najviac 500 ľudí; pre státie najviac 100 osôb v interiéri a 250 v exteriéri.
  • Zelené okresy – v interiéri najviac 500 ľudí, v exteriéri najviac 1 000 ľudí.

Ďalšie pravidlá

  • Na vstup do kina či kinosály nepotrebujete test
  • V kinosále je potrebné mať prekryté horné dýchacie cesty. V oranžových a lepších okresoch stačí rúško, v ružovom a červenom je povinný respirátor.
  • Konzumácia v kinosále je možná v ružových a lepších okresoch. Rúško si však dávajte dolu iba na čas nevyhnutný na konzumáciu
  • Okrem zelených okresov musí obecenstvo, s výnimkou osôb žijúcich v jednej domácnosti, sedieť tak, že medzi obsadenými miestami ostane jedno miesto voľné. Odporúčané je šachovnicové sedenie alebo sedenie len v každom druhom rade.

Foto: ilustračné

Aktuálne správy zo Slovenska

AKÉ SÚ PROTIEPIDEMICKÉ OPATRENIA V KINÁCH? ✅ Na vstup do kina či kinosály nepotrebujete test. ✅ V kinosále je...

Posted by Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky on Tuesday, May 25, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM