Zo Slovenska

Daniel Lipšic odstúpil z funkcie predsedu NOVA, je radový člen

Daniel Lipšic odstúpil z funkcie predsedu hnutia NOVA. Dôvodom je vyšetrovanie minuloročnej dopravnej nehody. Zostáva v hnutí ako radový člen.

Ilustračný obrázok k článku Daniel Lipšic odstúpil z funkcie predsedu NOVA, je radový člen
Zdroj: TASR

O novom predsedovi rozhodne republiková rada hnutia v marci. Oznámilo to dnes tlačové oddelenie NOVA. „Po dlhšej úvahe som dospel k presvedčeniu, že vzhľadom na súčasnú situáciu by som sa nedokázal naplno venovať povinnostiam, ktoré sú spojené s vedením strany,“ povedal po rokovaní predsedníctva Lipšic, ktorý sa po nehode vlani vzdal aj mandátu poslanca Národnej rady SR.

Na osude Slovenska Lipšicovi naďalej záleží a bude sa snažiť zostať vo verejnom živote. „Slovenská politika sa za uplynulé roky radikálne zmenila. Dopyt po charakterných a odborne zdatných ľuďoch, na ktorých sme naše hnutie postavili, je čoraz naliehavejší. Preto som presvedčený, že má zmysel ďalej bojovať,“ dodal.

Nová väčšina (NOVA) je politické hnutie, ktoré v sebe spája prúdy stredopravých politických strán. Jeho snahou je vytvoriť novú väčšinu, ktorá spoločne vybuduje lepšie a spravodlivejšie Slovensko odznova. Ministerstvo vnútra SR ho zaregistrovalo 25. októbra 2012.

Jeho lídrom bol vtedy Daniel Lipšic. NOVA sa pred minuloročnými parlamentnými voľbami spojila na kandidačnej listine s hnutím OĽaNO. V parlamente vystupujú ako OĽaNO-NOVA.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM