Správy

Danko si s Kočnerom vymenil viac ako 60 správ

Polícia našla v Kočnerovom mobile viac ako 60 správ, ktoré si vymenil s predsedom Národnej rady SR Andrejom Dankom.

Ilustračný obrázok k článku Danko si s Kočnerom vymenil viac ako 60 správ
Zdroj: TASR

Deň po zverejnení informácií o telefonátoch predsedu NR SR a Slovenskej národnej strany Andreja Danka s Alenou Zsuzsovou vyplávala na povrch jeho komunikácia s mafiánom Marianom Kočnerom.

Kočnerove správy

Kočner si mal s Dankom v rokoch 2016 a 2017 vymeniť viac ako 60 správ. Informoval o tom Denník N, ktorému Danko komunikáciu potvrdil. Polícia ju našla v Kočnerovom mobile.

Danko sa bráni, že sa Kočnera snažil odbíjať a nepísal si s ním o ničom, čo by ho diskreditovalo, odpovedal len formálne.

Komunikáciu vždy začínal Kočner. Číslo na Danka mal od súčasného šéfa Slovenského olympijského výboru Antona Siekela. „Dobrý deň Andrej. Verím, že vzniknutá situácia je dôvodom na okamžité odvolanie vedenia RTVS. Ak by to čo vyšlo na povrch nestačilo tak doložím niečo špeciálne… S pozdravom MK,“ písal Kočner Dankovi. Ten na správu neodpovedal.

Dankovi napísal napríklad aj po tlačovke, na ktorú priniesol kapitánske výložky a pobozkal ich: „Svetová tlačovka. Úprimne gratulujem,“ napísal mu po tlačovke Kočner.

Kočner si s Dankom vymenil správy aj v lete 2017, keď boli na dovolenke v Chorvátsku. Okrem správ sa Kočner pochválil aj jachtou. Napísal: „O tri roky možno budeme sedieť na koaličnej rade v nejakej zátoke.“ Danko odpovedá „ja toto dlho tahat nebudem nevidim tomu koniec pekny vecer“.

„Nebuďte skeptický. Pohrám sa trochu s novinárskymi farizejmi a hneď bude lepšia klíma na serióznu prácu,“ pokračuje Kočner.

Kočner sa po dovolenke Dankovi ozval ešte niekoľkokrát, posielal mu články a videá. Predseda parlamentu však nereagoval.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM