han Politika

Danko vytiahol poriadny TROMF, dohodu medzi Smerom a Hlasom: RÁZNA reakcia Pellegriniho!

Robert Fico sa podľa Andreja Danka dohodol s Petrom Pellegrinim na tom, že by Smer-SD obetoval po predčasných parlamentných voľbách pozíciu premiéra v prospech Hlasu-SD.

Ilustračný obrázok k článku Danko vytiahol poriadny TROMF, dohodu medzi Smerom a Hlasom: RÁZNA reakcia Pellegriniho!
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Predseda SNS Danko to uviedol v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

Ďalej zdôraznil, že pre národniarov je prioritná povolebná spolupráca práve s týmito dvoma stranami. Šéf SaS Richard Sulík v diskusii uviedol, že so stranami Demokrati či Modrí, Most-Híd nekomunikuje o prípadnej podpore do predčasných volieb.

V súvislosti s konsolidáciou verejných financií vidí Sulík cestu vo zvyšovaní ekonomického rastu. Danko súhlasí s tým, že treba riešiť dlh. Netreba sa však podľa neho báť aj adresne si požičiavať, napríklad na výstavbu diaľnic.

Hlas a ich reakcia

Strana Hlas-SD nemá žiadnu dohodu so Smerom-SD o obsadení pozície premiéra po predčasných parlamentných voľbách. Vyplýva to z reakcie Hlasu-SD na tvrdenia šéfa SNS Andreja Danka, ktorý v nedeľu hovoril o existencii takejto dohody.

Strana zdôrazňuje, že s nikým neuzatvára pred voľbami dohody o povolebnej spolupráci.

„Naším jediným cieľom je získať vo voľbách čo najsilnejší mandát na budovanie silného štátu, ktorý dokáže skutočne pomôcť ľuďom,“ uviedla hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková s tým, že o podobe budúcej vládnej koalície a aj o obsadení funkcie premiéra rozhodnú jedine ľudia vo voľbách.

Danko v nedeľnej diskusnej relácii Na telo tvrdil, že Smer-SD by obetoval po predčasných parlamentných voľbách pozíciu premiéra v prospech Hlasu-SD. Existovať má podľa neho takáto dohoda medzi Robertom Ficom a Petrom Pellegrinim.

A čo Fico?

Ak Smer-SD vyhrá predčasné parlamentné voľby a zostaví väčšinu, jej predseda Robert Fico sa bude uchádzať o pozíciu predsedu vlády. Strana to uviedla v reakcii na tvrdenia predsedu SNS Andreja Danka, že by Smer-SD obetoval po predčasných parlamentných voľbách pozíciu premiéra v prospech Hlasu-SD.

„Ako predseda Smeru-SSD veľmi jasne vyhlasujem, že pokiaľ Smer-SSD vyhrá nasledujúce parlamentné voľby a budeme schopní zostaviť väčšinovú koalíciu, budem sa štvrtýkrát uchádzať o post predsedu vlády SR,“ reagoval Fico.

Strana deklaruje, že nemá žiadne dohody o povolebnej spolupráci. Predsedom vlády SR po voľbách bude podľa Smeru-SD buď predstaviteľ víťaznej politickej strany alebo predstaviteľ inej politickej strany, ktorá napriek tomu, že nevyhrá voľby, bude schopná zostaviť väčšinovú vládnu koalíciu.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM