Politika

Dáva ZBOHOM Sulíkovej SaS! Martin Klus opúšťa klub a vzdáva sa ďalších funkcií

Poslanec Národnej rady (NR) SR a bývalý štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus odchádza z poslaneckého klubu SaS.

Ilustračný obrázok k článku Dáva ZBOHOM Sulíkovej SaS! Martin Klus opúšťa klub a vzdáva sa ďalších funkcií
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Martin Klus zároveň odstupuje z pozície podpredsedu a tímlídra SaS. TASR o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák. Klus svoje rozhodnutie odôvodnil pretrvávajúcimi rozdielnymi pohľadmi na aktuálne smerovanie krajiny a osobitne otázku o predčasných voľbách a procesoch k nim vedúcich.

Klus sa chce v parlamente koordinovať s klubom SaS. „Keďže moja hodnotová a programová orientácia je dlhodobo zrejmá, som aj naďalej pripravený koordinovať viaceré hlasovania v NR SR s poslaneckým klubom SaS a pokračovať v konštruktívnej spolupráci,“ uviedol poslanec v stanovisku.

„Keďže však chápem, aké dôležité je pre stranu a jej poslanecký klub udržiavať si podľa možnosti názorovú a hlasovaciu jednotu, ktorú mu garantovať neviem, rozhodol som sa ďalej pôsobiť ako nezaradený poslanec NR SR a opustiť vedúce pozície v strane,“ priblížil.

Podľa predsedu SaS Richarda Sulíka strana rozhodnutie Klusa rešpektuje. „Martinovi Klusovi prajem všetko dobré,“ doplnil Sulík.

Klus pôsobil po voľbách do NR SR v roku 2020 ako štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí. Z postu odišiel po tom, ako ministri a štátni tajomníci za SaS opustili vládu. Do parlamentu prišiel začiatkom októbra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM