Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Dážď, dážď a opäť dážď: Kedy k nám už KONEČNE dorazí jar?

Sychravé a depresívne počasie nás tak skoro neopustí. Oteplenie však príde, len si naň musíme trošku počkať.

Ilustračný obrázok k článku Dážď, dážď a opäť dážď: Kedy k nám už KONEČNE dorazí jar?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Apríl je známy premenlivým počasím a zdá sa, že ten tohtoročný svojej povesti nezostane nič dlžný. Po slnečnom konci marca prišlo výrazné ochladenie a kto už odložil zimnú bundu, zrejme oľutoval.

Postupné otepľovanie

V utorok (5. 4.) sa Slováci zobudili do chladného a sychravého počasia. Na viacerých miestach prší, na niektorých dokonca sneží. Kedy už ale pocítime závan jari? Predpoveď naznačuje, že čoskoro. Dažďa sa ale ešte nezbavíme.

Podľa portálu iMeteo sa začne situácia meniť už v stredu. Teploty sa v tento deň môžu vyšplhať aj na 18 stupňov Celzia. Nie však na severe Slovenska, kde sa dá stále očakávať aj sneženie.

Vo štvrtok bude prílev teplého vzduchu na naše územie ešte citeľnejší, no stále treba počítať s občasnými zrážkami. Podľa predpovede sa bude viac a viac otepľovať každým dňom, no len o pár stupňov. Slnečná jar je teda na ceste, treba na ňu však trpezlivo počkať.

Výstrahy na východe

Dáždniky bude ale dobré mať po ruke aj v nasledujúcich dňoch. Vytrvalý dážď môže spôsobiť aj problémy, konkrétne na východe krajiny. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal hydrologickú výstrahu pre dva okresy.

V Trebišovskom okrese platí výstraha prvého stupňa. Tam môže šarapatiť Bodrog. Pre Okres Michalovce až druhý stupeň hydrologickej výstrahy, dôvodom je rieka Latorica.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM