TOS Zo zahraničia

Dedina sa rozhodla šialeným značením dezorientovať vodičov: Toto má zvýšiť bezpečnosť?!

Obec rieši bezpečnosť na svojej frekventovanej ceste naozaj svojsky. Križujúcimi sa bielymi čiarami chce dezorientovať vodičov. Ako to má pomôcť?

Ilustračný obrázok k článku Dedina sa rozhodla šialeným značením dezorientovať vodičov: Toto má zvýšiť bezpečnosť?!
Zdroj: Facebook.com/Alerte Info Trafic 49

Obec Bauné nachádzajúca sa v západnom Francúzsku má na križovatke nové značenie. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby to neboli nepochopiteľne sa križujúce biele čiary.

Dezorientovať a tak spomaliť

Ako informoval server Euronews.net, podľa starostu Jean-Charles Prona ide o spôsob, ako prinútiť vodičov spomaliť. Povolená rýchlosť je 20 km/h, vodiči tadiaľ zvyknú jazdiť aj 50 km/h.

"Je nemožné ich spomaliť bežnými dopravný značkami,“ poznamenal s tým, že toto ich má dezorientovať, aby sa zamysleli, kadiaľ ísť ďalej a prinútiť tak spomaliť. Spomaľovače nateraz nedali kvôli hluku.

Čo na to šoféri?

Tento bizarný krok vyvolal veľkú reakciu v miestnej tlači aj na sociálnych sieťach.

A samotní šoféri, zdá sa, nadšení príliš nie sú. Spochybňujú, že práve toto môže zvýšiť bezpečnosť. Niektorí to označili doslova za hlúpe a nebezpečné rozhodnutie, iný sa pýta na to, kadiaľ majú prejsť chodci cez všetky tieto čiary a ďalší upozorňuje, že sa po čiarach môže šmýkať.

Podľa starostu to nie je konečné riešenie, ale chceli kvôli bezpečnosti obyvateľov čo najrýchlejšie niečo s porušovaním rýchlosti urobiť.

„Momentálne to funguje,“ dodal na základe pozorovaní.

Posted by Bastien Bgt on Saturday, July 22, 2023

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM