TOS Zo zahraničia

Definitívny KONIEC kultovej značky: Nebude po nej ani stopy, Benzina sa stáva minulosťou!

Vznik značky čerpacích staníc Benzina sa datuje ešte do roku 1953 a v Česku sa zaradila medzi kultové. Čoskoro ju už neuvidíte na žiadnej ceste.

Ilustračný obrázok k článku Definitívny KONIEC kultovej značky: Nebude po nej ani stopy, Benzina sa stáva minulosťou!
Zdroj: Facebook.com/ORLEN Benzina

Aj keď už dávnejšie pohltil české čerpacie stanice Benzina poľský gigant Orlen, tradičná česká značka sa z ciest nevytratila. Výraznejšou premenou prešla sieť čerpačiek v roku 2019, kedy sa premenovala na Orlen Benzina.

Ako však vlastník v auguste informoval, do konca tohto roku ponesie osamotený názov Orlen a logo orla už takmer 90% predajní.

„Vnímame rozdielne pozície našej značky na jednotlivých trhoch. Napríklad na Slovensku a v Maďarsku, kde naše pôsobenie nie je tak dlhé, dávalo z obchodného i marketingového hľadiska zmysel celú sieť premenovať rýchlo. V Česku sme ale vzhľadom k histórii a veľkosti značky zvolili postupné kroky," vysvetlil podľa portálu Penize.cz Zbigniew Leszczyński, člen predstavenstva skupiny Orlen Unipetrol zodpovedný za maloobchodné aktivity.

Teraz už podľa jeho slov nastal čas k dokončeniu celého procesu. „Český trh je na túto zmenu pripravený a značka Orlen je českej verejnosti už dostatočne známa a zákazníkmi akceptovaná,“ uviedol Leszczyński.

Premenovanie celej siete by mali dokončiť na prelome rokov 2024 a 2025.

Orlen Benzina je so 436 čerpacími stanicami a 23% tržným podielom najväčším predajcom pohonných hmôt v Česku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM