Aktualizované Správy Zo Slovenska

Demonštranti v Bratislave opäť ZABLOKOVALI cestu: Zasahujú policajní ťažkoodenci + FOTO

Muži zákona zasahujú na Námestí slobody aj na Hodžovom námestí. Na mieste sú aj policajní ťažkoodenci.

Zdroj: Dnes24.sk/Katarína Winklerová

Policajní ťažkoodenci i ďalší policajti zasiahli proti skupine demonštrantov, ktorá zablokovala cestu pri Hodžovom námestí v Bratislave. Polícia demonštrantov vytlačila späť z cesty na námestie pred Prezidentský palác a snaží sa im brániť v ďalšej blokácii cesty. V centre Bratislavy sa začali tvoriť kolóny. Na Hodžovo námestie sa presunula aj skupina protestujúcich, ktorá demonštrovala na neohlásenom proteste na Námestí slobody.

Protesty - polícia zasiahla proti blokácii cesty pri Hodžovom námestí
5
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Skupina demonštrantov z neohláseného protestu na Námestí slobody v Bratislave chcela rovnako zablokovať cestu v centre mesta, zasiahnuť musela polícia. Desiatky policajtov protestujúcich vytlačili späť na chodník a bránia im v blokácii. Napätú situáciu na mieste rieši aj antikonfliktný tím.

V rukách polície

Kvôli blokovaniu cesty polícia obmedzila na osobnej slobode dvoch ľudí, ktoré boli predvedené na príslušné policajné oddelenie. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Ošetrení

„Po vykonaní služobného zákroku bola ošetrená jedna osoba z dôvodu podozrenia z epileptického záchvatu a jeden člen antikonfliktného tímu z dôvodu náhleho zhoršenia jeho zdravotného stavu,“ doplnila polícia.

„Okrem toho volala jedna pani, že bola pritlačená k múru, ale keď tam prišli záchranári, už tam nikoho nenašli,“ uviedol Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Doplnil, že záchranná zdravotná služba nemala zatiaľ žiadne problémy ani zdržania v súvislosti so štvrtkovými protestmi.

Blokovali aj Panónsku

K blokácii cesty už došlo krátko pred 11.00 hod. na Panónskej ceste. Približne 12 motorových vozidiel sa tu pokúsilo blokovať premávku v smere do mesta. „Po príchode policajných hliadok na miesto vodiči viacerých vozidiel uposlúchli výzvy policajtov a v jazde pokračovali,“ informovala bratislavská polícia.

Premávka bola sprejazdnená v ľavom jazdnom pruhu krátko pred 11.15 hod. Na mieste zostali stáť tri motorové vozidlá, s vodičmi ktorých v súčasnosti komunikujú policajti.

Doterajší priebeh ohláseného zhromaždenia na Hodžovom námestí je podľa polície bez prípadov narušenia verejného poriadku. Pri Hodžovom námestí sa podľa organizátorov protestu aktuálne objavila aj skupina motorkárov.

Na Hodžovom námestí a na Námestí slobody v Bratislave vo štvrtok protestujú desiatky ľudí proti očkovaniu, testovaniu, pandemickým opatreniam, predstaviteľom vlády a parlamentu, proti prezidentke SR Zuzane Čaputovej i médiám.

Nejazdia niektoré trolejbusy

Dopravný podnik ohlásil, že musel obmedziť niektoré spoje. Z bezpečnostných dôvodov neobsluhovali od 12:30 linky 203, 207 a 212 zastávku Hodžovo námestie pri jazde smerom na Palisády a Štefánikovu.

Okolo 13.20 hod. premávku na Hodžovom námestí policajti sprejazdnili. Dopravný podnik Bratislava obnovil linky mestskej hromadnej dopravy 203, 207 a 212. Zelená vlna RTVS zároveň odporúča vodičom vyhnúť sa úseku kvôli možným blokádam protestujúcimi.

„Protest na Hodžovom námestí má polícia pod kontrolou. Cesta už nie je blokovaná a linky DPB premávajú bez zmien. Na mieste je zvýšený počet hliadok Mestskej polície Bratislava, ktoré sú súčinné so štátnou políciou,“ uviedlo hlavné mesto SR Bratislava na sociálnej sieti s tým, že robí viaceré opatrenia.

Správu budeme aktualizovať.

Blokáda hlavného mesta sa nevydarila
19
Galéria

Viac o protestoch v Bratislave

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM