han Zo Slovenska

Hlavné mesto čaká druhý PROTEST: Kotleba chce viac blokád, Bratislave hrozí dopravný KOLAPS!

Vyzerá to tak, že Bratislava sa musí pripraviť na ďalší protest. Ten má trvať dva dni a má byť oveľa väčší ako ten prvý. Sľubuje to líder ĽSNS Marian Kotleba, ktorý má v pláne toho viac.

Ilustračný obrázok k článku Hlavné mesto čaká druhý PROTEST: Kotleba chce viac blokád, Bratislave hrozí dopravný KOLAPS!
Zdroj: Facebook.com/Marian Kotleba , Dnes24.sk

Minulý týždeň sme boli svedkami protestu pred Prezidentským palácom, kde aktivisti zablokovali dopravu na niekoľko hodín. Po sociálnych sieťach sa však šíria správy o ďalšom proteste, ktorý sa má konať vo štvrtok a v piatok (5. a 6. augusta) na tom istom mieste.

Tentoraz sa ku blokáde ulíc v hlavnom meste hlási aj predseda Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS), ktorý na Facebook zavesil „burcujúce“ video. V ňom hodnotí prvý protest ako úspešný.

„Minulý štvrtok sa ukázalo, že len protest v uliciach Bratislavy cez pracovný deň má dosah na všetkých politikov, ktorí nás nútia totalitnými opatreniami sa očkovať. Hlavní aktivisti minulotýždňového protestu ma poprosili, aby som oznámil, že tento štvrtok sa koná druhá fáza blokády Bratislavy,“ hovorí Kotleba. Začiatok má byť o 9.00 na Námestí Slobody pred Úradom vlády, kam pozýva všetkých ľudí, dokonca aj na autách či traktoroch.

Pokračovať sa má aj v piatok! „Vyčleňte si dva dni,“ hlási Kotleba.

Ochromia mesto?

Kotleba sa „dušuje“, že teraz protestujúci zaberú ešte viac ulíc. „Nepôjde len o Hodžovo námestie a Úrad vlády s priľahlými ulicami a križovatkami, ale oveľa viac dopravných uzlov,“ povedal. Po skúseností z minulého týždňa je na mieste otázka, či počas protestu neskolabuje doprava v celom meste. Predsa len, keď dav obsadí hlavné ťahy, Bratislava bude v doprave paralyzovaná.

Minulý týždeň zvolila polícia pokojný prístup k ľuďom, ktorí sa zúčastnili na proteste. Zasiahla až vo večerných hodinách, kedy boli sprejazdnené cesty v okolí demonštrácie. Ako sa zachová teraz?

„V súvislosti s verejným zhromaždením, ktoré sa má uskutočniť v priebehu tohto týždňa, bude bratislavská polícia bezpečnostnú situáciu priebežne monitorovať a vyhodnocovať, a v prípade, ak by došlo k narušeniu verejného poriadku alebo k páchaniu inej protiprávnej činnosti, využije všetky zákonné možnosti na zjednanie nápravy,“ uvádza portál www.dennikn.sk stanovisko hovorcu bratislavskej polície Michala Szeiffa.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM