Svet Zo zahraničia

Deň po skaze Notre-Dame: Požiar vyšetrujú ako nehodu, FOTO

Parížska prokuratúra v utorok uviedla, že rozsiahly požiar katedrály Notre-Dame vyšetruje ako nešťastnú náhodu a nie ako prípad podpaľačstva. Informovala o tom agentúra AFP.

Ilustračný obrázok k článku Deň po skaze Notre-Dame: Požiar vyšetrujú ako nehodu, FOTO
101
Galéria
Zdroj: TASR

„Nič nenasvedčuje tomu, že išlo o úmyselný trestný čin,“ povedal prokurátor Rémy Heitz, ktorý dodal, že v súčasnosti prebiehajú výsluchy robotníkov, ktorí pracovali na rekonštrukcii katedrály.

Poľutovanie nad rozsiahlym požiarom, ktorý spôsobil rozsiahle poškodenie Notre-Dame, vyslovila aj britská kráľovná Alžbeta II. a jej manžel princ Philip.

„Princa Philipa a mňa nesmierne zarmútil pohľad na plamene, ktoré pohltili katedrálu Notre-Dame. Vo svojich myšlienkach a modlitbách som v týchto ťažkých časoch s tými, ktorí v katedrále navštevujú bohoslužby a s celým Francúzskom,“ uvádza sa v liste, ktorý Alžbeta II. zaslala francúzskemu prezidentovi Emmanuelovi Macronovi.

Rozsiahly požiar, ktorý Chrám Matky Božej zachvátil v pondelok večer, sa hasičom podarilo v utorok úplne uhasiť. Zhorela však drevená strecha katedrály a drevená vežička – sanktusník – z 19. storočia.

Katedrálu Notre-Dame pohltili plamene
101
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM