Filip Chudý Krimi

Desivý pohľad na uhynuté KRAVY: Otrávili sa vodou z cisterny, v ktorej bola močovka, FOTO

Mimoriadne horúce dni ťažko znášajú nielen ľudia, ale aj zvieratá. Aj tie musia piť. To sa však stalo osudným desiatkam kravám na lúkach v obci Bolešov v Trenčianskom kraji. Čo sa stalo?

Ilustračný obrázok k článku Desivý pohľad na uhynuté KRAVY: Otrávili sa vodou z cisterny, v ktorej bola močovka, FOTO
3
Galéria

Kriminálny vyšetrovateľ z Trenčína začal trestné stíhanie vo veci prečinu zanedbania starostlivosti o zviera. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti s tým, že páchateľ mal v pondelok ráno mal doviezť pitnú vodu hovädziemu dobytku, ktorý sa pásol na lúkach v Bolešove (okres Ilava).

Páchateľ podľa polície viezol predtým močovinu v cisterne, ktorú mal len jedenkrát opláchnuť a následne do nej nabrať vodu z miestneho potoka. „Túto vodu mal následne naliať dobytku do napájadla,“ ozrejmili.

Dobytok túto vodu vypil, pričom v krátkom čase na to došlo k úhynu až 67 kusov hovädzieho dobytka.

Polícia doplnila, že poľnohospodárskemu družstvu Bolešov vznikla škoda predbežne vyčíslená na 90 000 €. „Predmetom znaleckého skúmania v Dolnom Kubíne bude to, čo bolo príčinou takého úhynu. Budú sa analyzovať vzorky vody, ktorú dobytok vypil a taktiež boli uhynutému dobytku odobraté vzorky krvi a tkaniva k ďalšiemu skúmaniu,“ dodali s tým, že uvedená udalosť je v štádiu vyšetrovania.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hrôzostrašný pohľad na to, ako to vyzeralo priamo na mieste.

Správy z Trenčianskeho kraja

FOTO: Na lúkach v obci Bolešov uhynulo 67 kusov hovädzieho dobytka
3
Galéria

POLICAJTI VYŠETRUJÚ, PREČO DOŠLO K ÚHYNU DOBYTKA Starší vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície KR PZ v Trenčíne začal...

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Tuesday, June 22, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM