Rôzne

Deti sa na svahu nezaobídu bez prilby: Dôležité je aj vhodné oblečenie

Na svahu by sme mali dbať na bezpečnosť detí. Dôležitú úlohu má ochranná prilba.

Ilustračný obrázok k článku Deti sa na svahu nezaobídu bez prilby: Dôležité je aj vhodné oblečenie
20
Galéria
Zdroj: TASR

Dieťaťu do 15 rokov, ktoré sa chystá lyžovať, nesmie na svahu chýbať prilba. Túto povinnosť pripomenul Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Hygienici v súvislosti s lyžiarskym výcvikom, snoubordovým kurzom či iným zimným zotavovacím podujatím upozornili aj na dôležitosť vhodného oblečenia.

„Dieťaťu zabaľte viacero tenkých, funkčných vrstiev odevov. Najvhodnejšia je termobielizeň – tielka, tričká s dlhým rukávom a spodky. Udržia správnu teplotu, odvádzajú pot a rýchlo schnú. Lyžiarske nohavice, bunda, alebo overal by mali byť priedušné a vodotesné. Okrem spodnej bielizne bude dieťa potrebovať aj viac párov teplých ponožiek a podkolienok, nezaobíde sa bez lyžiarskych rukavíc, čiapky a šálu,“ spresnil Odbor hygieny detí a mládeže ÚVZ SR.

Hygienici tiež pripomenuli, že učiteľovi je pred výcvikom potrebné oznámiť, aké lieky dieťa užíva, pribaliť mu niekoľko obväzov, leukoplast a základné lieky na nevoľnosť, nádchu, bolesť či horúčku. Ako dodali, na svahu treba použiť opaľovací krém s dostatočne vysokým ochranným faktorom.

Foto: ilustračné

Na Štrbskom Plese pokrstili maskota MS 2019 v hokeji medveďa Macejka. Pozrite si video!

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM