Krimi

Dieťa uprostred cesty a krádež auta maskovanými lupičmi: Polícia vyvracia ďalší mýtus

Vodami slovenského internetu sa začala šíriť neoverená informácia o údajných rafinovaných krádežiach áut. Na tieto tvrdenia si posvietili muži zákona.

Ilustračný obrázok k článku Dieťa uprostred cesty a krádež auta maskovanými lupičmi: Polícia vyvracia ďalší mýtus
Zdroj: TASR

V roku 2018 sa slovenská polícia rozhodla bojovať proti rôznym hoaxom a nepravdivým správam. Pravidelne tak muži zákona prostredníctvom svojej stránky na Facebooku vyvracajú ničím nepodložené tvrdenia užívateľov internetu.

Aktuálne sa polícia zamerala na najnovšiu správu, ktorá sa začala šíriť rýchlosťou blesku. Predstavte si situáciu, v ktorej sedíte vo svojom aute a uprostred cesty uvidíte sedieť dieťa. Samozrejme spomalíte, možno dokonca zastavíte a idete sa pozrieť, či dieťaťu nič nie je. Keď sa priblížite k sediacej postave, zistíte, že sa jedná o obyčajnú bábiku.

Nasleduje scéna ako filmu. „Objavia sa muži v kuklách a ukradnú vám auto,“ pokračuje v opise príbehu polícia. Čo je na tomto príbehu pravdivé? " Nič také neevidujeme. Tento hoax sa šíri posledné dni a upozornili ste nás naň viacerí z vás," dáva veci na pravú mieru slovenská polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM