Zo zahraničia

DIVNÝ nápad prezidentského kandidáta: Za tehotenstvo navrhuje ROZDÁVAŤ psy a mačky

Prezidentský kandidát chce vyriešiť klesajúcu pôrodnosť tým, že by budúcim rodičom daroval domáceho maznáčika.

Ilustračný obrázok k článku DIVNÝ nápad prezidentského kandidáta: Za tehotenstvo navrhuje ROZDÁVAŤ psy a mačky
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Taiwan čakajú prezidentské voľby. Kandidatúru ohlásil aj 72-ročný Terry Gou, zakladateľ firmy Foxconn, ktorá patrí medzi popredných dodávateľov takých gigantov, akým je napríklad Apple.

Netradičný plán

Ako informoval portál novinky.cz, v piatok (1. septembra) prezradil svoj kuriózny plán na zvrátenie klesajúcej pôrodnosti.

Podľa neho by sa problém dal vyriešiť tým, že budúcim rodičom krajina daruje domáceho maznáčika!

Rýchle starnutie populácie na Taiwane ohrozuje tamojšiu armádu aj hospodárstvo.

Ostrovná krajina má jednu z najnižších úrovní pôrodností na svete. Podľa portálu to ľudia zdôvodňujú hlavne vysokými životnými nákladmi, náročnou dostupnosťou starostlivosti o deti a podobne.

Na Taiwane aktuálne podľa Terryho Goua prudko stúpa počet bezdetných, ktorí si zaobstarajú psa alebo mačku. Prezidentský kandidát tvrdí, že by mohli mať motiváciu starať sa o dieťa aj domáceho miláčika.

„Majte dieťa a ja vám dovolím vychovať ešte jedno domáce zviera. Mačku, psa. Poroďte dve a ja vám dovolím adoptovať si ďalšie dve zvieratá,“ povedal Gou, ktorého mala k tejto myšlienke inšpirovať nedávna návšteva miestneho útulku.

Problémy spojil dokopy

Vyjadrenia prezidentského kandidáta však vyznievajú zvláštne. K zaobstaraniu si domáceho miláčika dnes totiž obyvatelia Taiwanu nepotrebujú žiadne povolenie.

Gou sa to však novinárom snažil vysvetliť. „Pokiaľ v budúcnosti nebude žiadna pôrodnosť, kto sa postará o našich chlpatých priateľov? Takže som tieto dva problémy spojil dokopy. Nemôžete odo mňa, jediného človeka, čakať, že navrhnem kompletnú politiku pre každú maličkosť. Pridávať a násobiť lásku, to je môj cieľ,“ povedal.

Návrh sa okamžite stretol s nepochopením. Gou však pripomenul, že v predchádzajúcich prezidentských voľbách navrhoval štátne dotácie na úhradu nákladov spojených s výchovou detí vo veku do šesť rokov, no neuspel.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM