han Zo Slovenska

Dnes bude Slovensko ďakovať ľuďom v prvej línii: PRIDÁTE sa k potlesku pre ZDRAVOTNÍKOV?

Spomínate si na prvú vlnu koronavírusu a na ten potlesk ľudí zo svojich okien, ktorý adresovali zdravotníkom? Dnes večer sa to zopakuje!

Ilustračný obrázok k článku Dnes bude Slovensko ďakovať ľuďom v prvej línii: PRIDÁTE sa k potlesku pre ZDRAVOTNÍKOV?
Zdroj: Facebook

O milej akcii, ktorú si pripomíname po niečo vyše roku, informuje portál TV Markíza.

Ide o symbolické poďakovanie zdravotníčkam a zdravotníkom, ktoré organizuje občianska iniciatíva Spolupráca pre Slovensko. Cieľom je potleskom poďakovať a zároveň upozorniť na mimoriadne náročné obdobie, ktoré už dva roky prežívajú. Podujatie prebieha na celom Slovensku.

Iste aj vám napadne spomienka na prekrásne gesto z prvej vlny, kedy po celom Slovensku pootvárali okná ľudia, ktorí boli v karanténach aj domácich izoláciách. Počas vtedajšieho lockdownu sa hneď niekoľkokrát nadšene tlieskalo pracovníkom nemocníc. Práve tí boli v takzvanej prvej línii v súboji s vírusom COVID-19. Po roku je však situácia odlišná. A nielen preto, že tlieskanie ustálo.

„Organizátori potlesku vyzývajú slušných ľudí, aby zdravotníkovi, ktorého osobne poznajú poslali osobné poďakovanie, a aby im poďakovali aj verejne prostredníctvom online priestoru a použili vizuál #spoluprácapres­lovensko,“ pripomína dnešný potlesk portál tvnoviny.sk.

Kedy a kde?

Organizátori vyzývajú širokú verejnosť, aby sa poďakovali dnes, teda v pondelok 20. decembra. „A to o 20.12 hod. dvojminútovým potleskom z okien, balkónov alebo na uliciach,“ dodávajú organizátori a doplnili: „Je dôležité, aby zdravotníci vedeli, že na ich práci záleží a ich podporovateľov je na Slovensku viac ako agresívnych útočníkov.“

Narážajú na nezmyselné napádania zdravotníkov, ktorým sa určité skupinky vyhrážali a demonštrovali priamo pred ich domovmi.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM