han Rôzne

Rakúsko SPRÍSNILO vstup do krajiny: Dve dávky vakcíny ani prekonanie covidu NESTAČÍ!

Rakúsko pre šírenie koronavírusového variantu omikron sprísnilo od pondelka podmienky vstupu do krajiny bez absolvovania povinnej karantény, dotkne sa to aj zaočkovaných dvoma dávkami vakcíny.

Ilustračný obrázok k článku Rakúsko SPRÍSNILO vstup do krajiny: Dve dávky vakcíny ani prekonanie covidu NESTAČÍ!
Zdroj: TASR/AP

Pendlerov sa zmena netýka. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR na svojom webe.

Priblížilo, že na vstup bez karantény je potrebný doklad o očkovaní treťou dávkou vakcíny. V prípade absolvovania dvoch dávok alebo prekonania ochorenia COVID-19 treba aj negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín. „V opačnom prípade platí pre každého povinnosť registrácie a karantény až do preukázania sa negatívnym testom na ochorenie COVID-19,“ upozorňuje ministerstvo.

Pendlerov sa naďalej týka pravidlo 3G, teda musia predložiť buď doklad o očkovaní, prekonaní ochorenia, alebo negatívny výsledok PCR testu.

Výnimku z pravidiel majú tehotné ženy a osoby, ktoré sa nemôžu zaočkovať zo zdravotných dôvodov. V takýchto prípadoch je však potrebné potvrdenie od lekára. Osobitné pravidlá platia aj pre deti.

Pre osoby iba prechádzajúce cez Rakúsko tieto opatrenia neplatia, avšak musia sa podľa ministerstva zahraničných vecí preukázať cestovným lístkom, prípadne vyhlásením.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM