Politika

Do reštaurácie iba s testom či očkovaním? Lengvarský nemieni celkom ustúpiť

Lengvarský avizoval, že v žiadnom prípade nie je ochotný úplne odstúpiť od podmienky preukazovať sa testom alebo tzv. GreenPassom pri vstupe do reštaurácií či podnikov.

Ilustračný obrázok k článku Do reštaurácie iba s testom či očkovaním? Lengvarský nemieni celkom ustúpiť
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) chápe obavy koaličného hnutia Sme rodina v súvislosti s novelou k využívaniu COVID preukazov. Verí, že si s hnutím vydiskutuje ich pripomienky k zákonu.

Lengvarský to povedal v piatok počas návštevy dolnokubínskej nemocnice. Avizoval však, že v žiadnom prípade nie je ochotný úplne odstúpiť od podmienky preukazovať sa testom alebo tzv. GreenPassom pri vstupe do reštaurácií či podnikov.

Podmienka pre vstup

„Plne chápem ich obavy, ktoré smerujú k dostupnosti, či už priestorovej, alebo finančnej, testovacích kapacít. Budeme s nimi viesť diskusiu. Verím tomu, že v najbližšom termíne, keď zasadne parlament, sa dohodneme tak, aby zákon mohol byť schválený,“ uviedol Lengvarský.

Žiadna diskriminácia

Boris Kollár v piatok pred novinármi vyhlásil, že zablokoval zámery ministra zdravotníctva Lengvarského, aby sa nezačala rozdeľovať spoločnosť a ľudia nešli protestovať do ulíc. Nová povinnosť neočkovaných predkladať pri každej príležitosti platený PCR test, by totiž poriadne začrela do vreciek antivaxerov.

„Sme proti povinnému očkovaniu a odmietame vytvárať dve kategórie občanov. Nedovolíme finančne zruinovať ľudí, ktorí sa odmietajú očkovať. Nemôžu sa cítiť ako občania druhej kategórie,“ vyhlásil predseda parlamentu.

Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský dodal, že sa dohodli na preložení novely na schôdzu so začiatkom 22. júla. Dovtedy sa budú podľa jeho slov snažiť „vychytať muchy“ v návrhu.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM