JAB Regióny

Dojímavé momenty v Spišskej: Do neba leteli balóny ženám, ktoré prehrali ťažký boj

Ružové balóniky - ružová farba nádeje a najmä pomoc a podpora chorým ženám. Aj napriek nepriaznivému počasiu vyšlo do ulíc Spišskej Novej Vsi 650 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Dojímavé momenty v Spišskej: Do neba leteli balóny ženám, ktoré prehrali ťažký boj
Zdroj: Dnes24.sk

Po dvojročnej prestávke sa konala v poslednú júnovú sobotu v uliciach nášho mesta po druhýkrát charitatívna akcia na pomoc ženám s rakovinou prsníka.

Podpora a pomoc

Spišskú ovládla ružová farba a ľudia s dobrým srdcom a ochotou pomáhať, či podporiť ženy s touto chorobou. Podľa štatistík rakovina prsníka je najčastejším zhubným ochorením u žien na Slovensku. Ročne pribudne okolo 2 000 žien novo diagnostikovaných prípadov. Netýka sa však iba nežnejšieho pohlavia. Na rakovinu prsníka môžu ochorieť aj muži (tvoria približne 1% čo predstavuje približne 20 mužov ročne).

Ružový pochod zorganizovalo v spolupráci s mestom občianske združenie Venus. A ako nám povedala jedna z organizátoriek Petra Lisoňová, cieľom Ružového pochodu je podpora a pomoc pacientkam s týmto ochorením, ale aj prevencia a zvýšenie povedomia u zdravých žien.

Stovky zúčastnených

Charitatívnu akciu podporila aj novoveská tanečná skupina Denzz Industry a detský spevácky zbor Villa saxorum. Pozvanie prijala i speváčka Celeste Buckingham. Aj napriek nepriaznivému počasiu vyrazilo na pochod niekoľko stoviek ľudí. Pred Radnicou všetkých účastníkov pochodu privítal a podporil aj primátor mesta Ján Volný.

Najviac emócií vyvolalo u zúčastnených vypustenie ružových balónov do neba tým ženám, ktoré boj s rakovinou prehrali a hlavne ako nádej pre všetky ženy, ktoré bojujú. Na záver charitatívnej akcie Júlia Harčárová – jedna z organizátoriek odovzdala občianskemu združeniu Mamma, ktoré v Spišskej Novej Vsi združuje ženy s rakovinou prsníka, šek v hodnote 2000 eur. Tie budú použité pre jeho členky na nákup špeciálnych pomôcok.

Ako to vyzeralo v sobotu popoludní v uliciach Spišskej si môžete pozrieť v našej galérii.

Spišskú ovládla ružová farba aj ochota pomáhať
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM