Zo Slovenska

DOJÍMAVÝ príbeh mladíka naberá šťastný koniec: Pred mesiacom v kritickom stave, teraz CHODÍ!

Pred necelým mesiacom Slovensko obletela správa o vážnej dopravnej nehode skútra s osobným vozidlom, pri ktorej utrpel ťažké zranenia 18-ročný mladík. Postupne sa z nich dostáva a už začal aj chodiť.

Ilustračný obrázok k článku DOJÍMAVÝ príbeh mladíka naberá šťastný koniec: Pred mesiacom v kritickom stave, teraz CHODÍ!
Zdroj: Facebook.com/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

O veľkom pokroku 18-ročného Adama informuje žilinská nemocnica na sociálnej sieti. „Adam je na nohách,“ znie nadpis statusu.

„Pamätáte si príbeh 18-ročného mladíka, ktorého na skútri zrazil osobný automobil na križovatke pri Fackárni? Nie je tomu ani mesiac a Adam je na nohách. Včera urobil prvé kroky, vozík je minulosťou a dnes už "brázdil“ po schodoch," píše sa na oficiálnom účte Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina.

Výborná práca lekárov

„Na úrazovej chirurgii máme vynikajúcich profesionálov – vlastných fyzioterapeutov. Jozefa Poljaka a Lukáša Harvánka, a tí dokážu s pacientmi zázraky. Adam je aktuálne v Jožkovej starostlivosti, ktorý u nás na nohy postavil už mnohých pacientov po mimoriadne vážnych zraneniach. Veríme, že aj v tomto prípade pôjde všetko postupne, ako má,“ dodáva nemocnica v príspevku na Facebooku.

V spomínanom statuse sa spomína aj poďakovanie všetkým kolegom z iných oddelení, ktorí sa o mladíka, ktorého priviezli v kritickom stave, starali a naďalej starajú. „Vďaka starostlivosti personálu, neskutočnej podpory rodiny i priateľov a najmä vďaka nekonečnej bojovnosti Adama tento príbeh pokračuje úžasným smerom. Držíme palce,“ končí status.

Tento príbeh zrejme bude mať šťastný koniec, ale na slovenských cestách je dopravných nehôd neúrekom. A žiaľ, končia sa tragicky. Preto majte za volantom, či hocikde na cestách na zreteli to, aby ste jazdili čo najbezpečnejšie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM