Ľubomír Hudačko Šport Ostatné športy

FAMÓZNE, čo dosiahol Slovák Michal: Dolu svahom letel rýchlosťou takmer 250 km/h!

Ždiarčan Michal Bekeš je odteraz najrýchlejší slovenský i stredoeurópsky lyžiar.

Ilustračný obrázok k článku FAMÓZNE, čo dosiahol Slovák Michal: Dolu svahom letel rýchlosťou takmer 250 km/h!
Zdroj: Natália Lengyelová

Rekord sa mu podarilo prekonať vo Francúzsku, preteky vo Varse totiž priali jeho rýchlosti i schopnostiam. Informuje o tom portál čas.sk.

Vytvoril nový slovenský rýchlostný rekord, dolu svahom letel rýchlosťou 248,55 km/h.

V Lomnickom sedle neúspešne

Aktuálne je však dokonca rýchlejší ako Česi a Poliaci.

V celkovom poradí kategórie S1 skončil Michal siedmy. Pred mesiacom to skúšal pokúšal v Lomnickom sedle, 40 rokov starý tatranský rýchlostný rekord sa mu však pokoriť vtedy nepodarilo.

Nakoniec však skončil ako 7. najrýchlejší lyžiar na svete a rekordér strednej Európy. V stredu dosiahol rýchlosť 248,55 km/h.

Vďaka lekárom i manželke

„Som neskutočne šťastný, že som svoj rýchlostný rekord posunul o 25 km/h. Určite mi k tomu pomohli aj nové špeciálne tvarované spojlery z Technickej univerzity v Košiciach. Prekonal som Radima Palana z Česka o necelé tri desatinky kilometra a za prvým Francúzom som zaostal o 7 kilometrov. Jeho rýchlosť bola 255,5 km/h,“ prezradil ďalej podľa portálu čas.sk.

Ako ďalej Michal dodal, za veľa vďačí lekárom a tiež manželke Veronike. Je mojou trénerkou, techničkou, koučkou a manažérkou a veľkou mierou sa o tento rekord zaslúžila,“ dodal na záver úspešný rodák zo Ždiaru.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM