JAB Rôzne

Domáci miláčikovia, akých by ste v byte nečakali: Pozrite sa, čo chová rodinka zo Spišskej

Chovať zviera vo svojom príbytku je už bežná vec. No nie všetci domáci miláčikovia sú štandardní. Aha, čo si obľúbili v jednej novoveskej rodinke.

Zdroj: Dnes24.sk

Rodinu pani Mirky a jej netradičné domáce zvieratká sme vám už na našom portáli raz predstavili. Slimáky, ktoré budú vážiť aj pol kila, si rodinka vybrala pre ich nenáročnosť. V rodinke majú slimáky stále svoje miesto dokonca sa rozrástli o ďalších kamarátov. No nevšední chovatelia majú už aj iné, opäť nie veľmi tradičné domáce zvieratká.

Bara, Dáša, Kožka a Skurka sú mená, ktoré dali chlapci potkaním samičkám. Tie im už stihli prirásť k srdcu. „Mali sme škrečka, ale prišli sme o neho. Boli sme na návšteve u našich známych a tam sa chlapcom zapáčilo toto zvieratko, tak sme sa rozhodli, že si kúpime aj my,“ prezradila Mirka. Ako dodala, pred zadovážením si nových zvierat si, samozrejme, všetko dôkladne naštudovali.

„Keďže som sa dočítala, že potkan je veľmi spoločenský a nie je dobré, keď je sám, rozhodli sme sa kúpiť dvoch. Hľadala som bezsrsté potkany, no tie sa mi na Slovensku nepodarilo zohnať. Bola som si po ne až v Prahe,“ ozrejmila pani domáca. Ako vysvetlila, pred nimi už ale pribudli do ich domácnosti tie osrstené, keďže chlapci sa už nevedeli dočkať.

Aj keď mnohým sa pri slovíčku potkan zjaví nie práve príjemné zvieratko, podľa Mirky sa zatiaľ stretáva v rodine a u známych iba s pozitívnou reakciou. „Kto ich zbadá a je chvíľu s nimi, hneď si ich obľúbi. Dievčatá sú veľmi zvedavé, spoločenské a čistotné. Napriek tomu, že potkan je nočný tvor, vie sa čiastočne prispôsobiť režimu človeka. Naučené sú na jedlo v tú istú hodinu, dokonca majú aj svoj záchodík,“ hovorí o disciplíne nevšedných členov rodiny.

Podľa jej slov sú potkaníky inteligentné a radi objavujú nové veci po byte. V jedálničku taktiež veľmi nepreberajú. „Dávame im granuly, ale aj rôznu zeleninu či ovocie. Majú radi jogurty, výživu a aj varenú stravu. Momentálne majú v miskách rizoto,“ vysvetlila.

Viktor a Brunko si svoje domáce zvieratká tiež nevedia vynachváliť. „Sú veľmi hravé a radi po nás lezú,“ zhodli sa bratia s tým, že staršiemu prváčikovi robia spoločnosť napríklad aj pri písaní domácich úloh. „Už sa neviem dočkať, kedy bude leto a zoberiem ich aj von,“ prezradil svoje plány Viktorko.

Netradičné domáce zvieratká si môžete pozrieť aj v našich galériách.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Aj takéto zvieratká sa môžu stať domácimi miláčikmi...
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM