TOS Cestovanie

Dovolenka v Zakopanom? Domáci Poliaci viac preferujú TIETO tatranské lokality!

Lokalitu v Poľsku, ktorú vyhľadáva aj množstvo Slovákov, domáci turisti odsúvajú na vedľajšiu koľaj a volia iné tatranské lokality. Ktoré to sú?

Ilustračný obrázok k článku Dovolenka v Zakopanom? Domáci Poliaci viac preferujú TIETO tatranské lokality!
Zdroj: Unsplash.com

O Zakopanom, nepísanom hlavnom meste poľských Tatier, sme nedávno písali v súvislosti s arabskými turistami, ktorí tam zvyknú minúť obrovské sumy. Ide však o vyhľadávanú lokalitu aj medzi Slovákmi.

Na vedľajšej koľaji

Ako informuje tamojší server Fakt24, samotní Poliaci si však v poslednom čase vyberajú iné miesta na dovolenku pod Tatrami. A nebyť spomínaných arabských turistov, táto sezóna by bola naozaj zlá.

„Niet sa čo čudovať, Zakopané sa mení na párty miesto ako Mielno. Lenže okrem jedného tanečného podniku a nie najlacnejšej diskotéky sa tu nedá nikde zabaviť,“ povedal pre Gazetu Wyborczu jeden z miestnych taxikárov. Turistov majú odrádzať aj vo všeobecnosti vysoké ceny.

Aké domáce tatranské destinácie teda Poliaci preferujú?

Obľúbené lokality

Podľa poľských médií je stále populárnejšie mesto Muszyna, pričom láka nielen rôznymi atrakciami, ale aj dobrým spojením so Slovenskom, takže umožňuje susedské výlety v oboch smeroch.

Druhou destináciou, ktorá sa na nedostatok turistov nemôže sťažovať, je Krynica-Zdrój, k čomu mali prispieť aj viaceré nedávne investície ako obnova promenády, parku či modernizácia lanovky.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM